Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az MSZP és a DK nekiment az izraeli miniszterelnöknek

Vincze Viktor Attila

2017.07.18. 14:58

Hiába szervezkedett a magyar ballib ellenzék Netanjahu-látogatás ellen: nem jött be az alaptalanul emlegetett antiszemitizmus vádja. Annyira savanyú lett a szõlõ, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) értékelése szerint már Benjámin Netanjahu egy "bûnös politikai hazárdjáték részeként" látogatott Magyarországra. Az MSZP pedig nagyon szomorú amiatt, hogy az izraeli miniszterelnök kiállt a Fidesz mellett.

Az MSZP szerint Magyarország és Izrael hagyományosan szövetségese egymásnak, a két ország közötti, hosszú távon fenntartható jó viszony nemzeti ügy. Ennek ellenére a szocialisták bírálják Benjámin Netanjahu izraeli kormányfőt, mert szerintük olyan kijelentéseket tett, amellyel részévé vált a magyar belpolitikának, a kormány kampányának.

Erről Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja beszélt kedden Budapesten sajtótájékoztatón Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök látogatásával kapcsolatban.

Az ellenzéki politikus szerint a két ország közötti jó viszony a pártok közötti viták felett áll és azt kívánta, hogy a két miniszterelnök találkozója kölcsönösen jó legyen mind a két országnak.

Hozzátette: elítélik azt, hogy Benjámin Netanjahu a partnere kíván lenni Orbán Viktor miniszterelnöknek egy olyan belpolitikai kampányban, amelynek középpontjában "az ellenségkeresés, az uszítás, a hergelés és a népbutítás áll".

Sajnálják, hogy ez olyan időszakban történik, amikor "a gonosz és ostoba kormányzati kampány" szítja a magyarországi antiszemitizmust – közölte, hozzátéve, azt is sajnálják, hogy a miniszterelnök kijelentései a magyarországi zsidóság körében csak fokozzák a bizonytalanságot.

"Értjük mi, hogy a két miniszterelnök közös főtanácsadója, Arthur Finkelstein két helyre is eladta a gyűlöletterméket, ugyanakkor nagyon reméljük, hogy kettejük találkozójának nem csak a hergelés lesz az egyetlen eredménye" – fogalmazott.

A DK már a demokrácia lebontását vizionálja Netanjahu látogatása miatt

Ara-Kovács Attila, a DK elnökségi tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: noha az izraeli és a magyar miniszterelnök különbözően látja a világot, érdekeik azonosak: "egy autoriter, a demokráciát lebontani kész politika megvalósítása".

Szóvá tette, hogy a látogatás nem a jó gazdasági, kulturális kapcsolatoknak szól, hanem

beiratkozás egy klubba, amelynek Putyin, Erdogan és Orbán a tagjai."

Ara-Kovács Attila úgy vélte: elengedhetetlen lett volna, hogy Benjámin Netanjahu elítélje az antiszemita indulatokat keltő magyar aktuálpolitikát, szerinte efelett nem lehet szemet hunyni a szavazatokért cserébe.

Azt kérte, hogy a demokratikus pártok, szervezetek bojkottálják a két kormányfő hivatalos programjait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére