Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az objektivitás hiányáról beszélt Hidvéghi a LIBE-bizottságban

Horváth K. József

2020.01.21. 20:30

Ma nem volt napirenden Magyarország támadása a LIBE-bizottságban – tette közzé Facebook-oldalán Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő.

Ez már önmagában is jó hír, ahogy az is, hogy végre józan felvetések is elhangozhattak az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) ülésén. Mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, az ülésen Hidvéghi Balázs is felszólalt, ahol a jogállamiság kérdésköre kapcsán az az objektivitást hiányolta.

Az ülésen Didier Reynders igazságügyi EU-biztos bevezetőjét követően kaptak lehetőséget a képviselők arra, hogy kérdéseket tegyenek fel.

Ennek keretében Hidvéghi kifejtette, hogy amikor a jogállamiságról beszélünk, egyértelmű, hogy a demokráciák és az Európai Uniónak is sarokkövéről van szó.

Nagyon fontos az, hogy ne alkalmazzunk kettős mércét, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk mindenki számára. Itt most nem politikai kampányokra van szükség, hangsúlyozta. Kiemelte, a mi kritikánk a dolgok eddigi működésével kapcsolatban éppen az objektivitás hiányára mutat rá.

Itt ideológiai okoknál fogva vezérelt gyakorlatról is beszámolhatunk, ami nemcsak a jogállamisággal ellentétes, hanem az EU alapelveivel is. Timmermans biztos korábbi tevékenysége is inkább partizán politizálásként aposztrofálható, húzta alá Hidvéghi. Föltette továbbá a kérdést az igazságügyi EU-biztosnak: ő mit fog tenni annak érdekében, hogy az objektivitás kulcsfontosságú része legyen a jogállamiságról való párbeszédnek? Hozzátette: elvárható lenne, hogy ne politikai kampányokon, hanem tényeken alapuljanak azok információk, amelyekkel a jogállamiság kérdését tárgyalják.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére