Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elvitellel és kiszállítással biztosítja a közétkeztetést az Emmi

888.hu

2021.03.05. 14:08

Nem szerveznek gyermekfelügyeletet az óvodákban és az iskolákban április 7-éig, étkeztetést azonban biztosítanak elvitelre és kiszállítással – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

Maruzsa Zoltán jelezte, hogy az óvodákban hétfőtől rendkívüli szünet lesz április 7-éig. Az iskolák tantermen kívüli digitális munkarendre állnak át; a tavaszi szünetet követő első tanítási napon, április 7-én akarják hagyományos, jelenléti munkarendben újraindítani az oktatást. A középiskolák esetében alapvetően nincs szükség változtatásra, ezek az intézmények már tavaly november 11-e óta tantermen kívüli digitális munkarendben működnek.

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt csütörtökön 221 esetben intézkedtek a rendőrök – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Gál Kristóf alezredes kiemelte: közülük 161-en közterületen, 49-en egyéb, a rendeletben szereplő zárt helyen, 11-en pedig tömegközlekedési eszközön nem viseltek maszkot.

A kijárási tilalomra vonatkozó szabály megszegése miatt csütörtökön 436 emberrel szemben léptek fel a rendőrök, a Magyarország területén való átutazás szabályainak megsértése miatt pedig 46-szor kellett intézkedniük.

Gál Kristóf elmondta azt is, hogy csütörtökön 7616 hatósági házi karantént rendeltek el. Jelenleg 45 164-en vannak házi karanténban, közülük 4073-an vállalták az online ellenőrzésre kifejlesztett mobilalkalmazás használatát. A rendőrök tegnap 16 415 helyszíni ellenőrzést tartottak a hatósági házi karanténban lévőknél.

Az ORFK szóvivője emlékeztetett: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön bejelentette, hogy a járvány harmadik hullámának letörésére a kormány a védelmi intézkedések szigorítását rendeli el, ami többek között a maszkhasználatot, az üzletek és szolgáltatások nyitva tartását, továbbá a határforgalom ellenőrzését érinti. Hozzátette: a részletszabályokról hamarosan megjelenik a kormányrendelet, kérik a lakosság türelmét és együttműködését.

 

MTI

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére