Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az óvatos nyitás mellett is leszállóágban van a harmadik hullám

888.hu

2021.05.12. 14:30

Az operatív törzs szerdai tájékoztatóján elhangzottakból kiderül, hogy már 4,9 millióan regisztráltak az oltásra, közülük 80 százalék legalább az első adag vakcinát megkapta, ami közel 4,4 millió beoltottat jelent. Közel 2,6 millióan pedig a második oltást is megkapták.

 

Müller Cecília elmondta, hogy jól alakulnak a járványügyi adatok, ami egyrészt az oltások beadásának, másrészt a járványügyi intézkedéseknek köszönhető. Az oltópontokra továbbra is lehet időpontot foglalni, amennyiben érvényesen regisztráltak. Jelenleg Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik vakcinára lehet időpontot foglalni.

Ma még a 16 és 18 év közötti fiatalok tudnak foglalni, akik regisztráltak, és visszaigazoló üzenetet is kaptak. A regisztráltak többsége már időpontot is foglalt – mondta az országos tiszti főorvos. Ezenfelül azt kérte, hogy vigyék magukkal a maguk és a szülők által kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot is, ami feltétlenül szükséges, valamint a tajkártyát és a személyi igazolványt.

Müller Cecília közölte:

Jó hír, hogy Budapesten, illetve a környezetében lévő kisvárosokban is elkezdett csökkenni a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége. A jövőben sem kell emelkedéssel számolni a fertőzöttek számában, ezért kimondható, hogy a teraszok megnyitása nem okozott többletfertőzést.

 

Ezenkívül új ajánlást fogalmaztak meg a várandósok számára.

Az első oltásra a 12. terhességi hét után kerül sor, a másodikra a 36. hét előtt. A 36. hét után már bármikor bekövetkezhet a szülés, ezért nem szerencsés ezt és az oltást együtt kezelni

– mondta Müller Cecília.

A szülés előtti negyedik hétig javasolják a második oltás beadatását, ha erre nem került sor, akkor a szülést követő második héten ajánlják annak pótlását. Ezzel kapcsolatban minden esetben az oltó orvos mérlegel, az összes körülmény figyelembevételével.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére