Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baloldali hiszti a Városliget körül

888.hu

2016.03.17. 21:28

A Fidesz-frakció szerint szebb és zöldebb lesz a Városliget a megújítása után, az ellenzék azonban másképp látja.

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Legyen a Liget a kertem elnevezésű Facebook-csoport aktivistái megakadályozták több fa kivágását a Városligetben, az oda tervezett Magyar Zene Házánál. Az akciót a Párbeszéd Magyarországért is támogatta, több politikusuk ott volt a helyszínen, illetve megjelent az LMP zuglói önkormányzati képviselője is.

 A baloldal teljesen alaptalanul hisztériázik"

– áll a frakció közleményében.

Ha rajtuk múlik, Budapesten semmilyen fejlesztés és felújítás nem történt volna az elmúlt években, és hagyták volna a Városligetet is lepusztulni. A kormány döntésének és támogatásának köszönhetően a Kossuth tér, a Várkert Bazár, a Mátyás-templom és számos más nemzeti örökség mellett a Városliget is megújul.

Az újjászülető Városliget nemcsak a budapestieknek nyújt majd élményt, hanem mindenkinek, aki a fővárosba látogat. A parkban nő a zöldterület nagysága, kevesebb beton, több fa és cserje lesz. A jelenleg zajló építési munkálatok tizenöt fát érintenek, a kivágott fákat pedig többszörösen pótolják majd.

A tüntetések és hisztik szünetében néha nem ártana, ha baloldali politikusok és értelmiségiek kirándulnának egyet a Városligetben. Egyrészt, mert a testmozgás egészséges, másrészt, így ki tudják fújni magukat a diktatúra elleni harc szüneteiben.

Menjen ki mindenki és nézzen körül. Az elmúlt években amellett, hogy néhány játszótér felújult, a Liget, ne szépítsük, szar állapotban van. A járdák teljesen szétmentek, a padok leharcoltak és néhány helyen olyan értelmezhetetlen vasbeton monstrumok állnak ki a földből, amelyek a dicsőséges szocializmus modern építészetének állítanak emléket 2016-ban. Vicc.

Az a helyzet, hogy a kormányban és a városvezetésben megvan az akarat arra, hogy modernné tegyék az elhanyagolt, elcsúnyult parkot. Ez azzal jár, hogy fákat kell kivágni és időlegesen fel kell túrni bizonyos területeket. Miért kell politikai kérdést csinálni egy olyan projektból, ami azt szolgálja, hogy szebbé tegye a környezetünket. Állítólag a baloldal progresszívnak tartja magát, legalábbis szereti ezt hangoztatni és ez amolyan menő, csajozós szó lett baloldali körökben.

Tiltakozni minden új ellen, csak azért, mert azt a gonosz kormány akarja: tényleg ez lenne a progresszivitás?

Nem. Ez hiszti.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére