Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bértámogatási program: havi 200 ezer forint az új munkavállalók után

888

2020.06.03. 19:19

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. a magyar kormány által bemutatott gazdaságvédelmi akcióterv elemeit elemzi és értékeli mind hazai, mind nemzetközi vonatkozásban.

 

Magyarország kormánya az elsők között, március 18-án jelentette be első gazdasági mentőcsomagját. A kormányzat és a nemzeti bank együttesen idén és a következő években a 2019-es GDP 8-20 százalékával egyenértékű, több mint 9000 milliárd forintot biztosít a gazdaság megvédésére. A Munkahelyteremtő Bértámogatási Program 80 milliárd forintból 70 ezer álláskereső munkához jutását tudja elősegíteni. A program keretében a munkáltatók 6 hónapig bértámogatásban részesülnek az újonnan felvett munkavállalóik után, amelyért cserébe vállalják, hogy azt követően további 3 hónapig tovább foglalkoztatják őket – írja a Századvég.

A Századvég közleményben közölte: a kormány a támogatott hat hónap alatt a bruttó bér és a szociális hozzájárulási adó 100 százalékát, de legfeljebb 200 ezer forintot térít meg a munkáltatóknak. Vagyis a munkavállaló a támogatás keretében havi 112 ezer forint nettó jövedelemhez juthat, amely a 9 hónapos foglalkoztatás alatt, minimálbéren történő foglalkoztatást feltételezve közel egy millió forintos nettó jövedelmet jelent a munkavállaló számára.

Az alapítvány szerint a gazdaságvédelmi akcióterv keretében induló program jó lehetőséget nyújt azokban a szektorokban tevékenykedő vállalkozásoknak, amelyeket a veszélyhelyzeti intézkedések hátrányosan érintettek, és kénytelenek voltak munkavállalókat elbocsátani.

A Századvég szerint a program célcsoportja elsősorban az a 160 ezer álláskereső, akik álláskeresési járadékot vagy foglalkoztatást helyettesítő támogatást kapnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére