Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Betiltaná a Mi Hazánk Mozgalmat az Országos Roma Önkormányzat

Horváth Tamás

2020.06.13. 14:15

A céljuk elérése érdekében aláírásgyűjtésbe kezdenek.

Aláírásgyűjtésbe kezd az Országos Roma Önkormányzat, hogy a bíróság megszüntesse a „Mi Hazánk Mozgalom” pártot – írja az atv.hu.

Az aláírásgyűjtő-standok a települések központjaiban lesznek felállítva, az Országos Roma Önkormányzat pedig számít nemcsak a magyarországi romák támogatottságára, de minden olyan emberre is, aki „az előítélet bármely formáját elutasítja.”

Az ORÖ közleménye úgy fogalmazott:

az elmúlt hetek eseményeiből látható, hogy a Toroczkai László vezette párt a roma kártyát (sic!) húzta elő: mivel a »Mi Hazánk Mozgalom« párt támogatottsága a legutóbbi közvélemény-kutatás szerint csupán 1% körül mozog.

A kommüniké megfogalmazói azt nehezményezik, hogy a Deák téri késelés után a Mi Hazánk farkast kiáltott, holott szerintük nem is cigány volt az elkövető.

Cs. Krisztián, a Deák téri kettős gyilkosság elkövetője | Fotó: Facebook

Farkas László, az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese szerint legalább 50 ezer aláírásra van szükség a nyár végéig, így projektjüket az országgyűlés őszi ülésszakaszán tudják benyújtani. Az önkormányzat emellett büntető-feljelentéseket is tett a párt ellen, valamint levélben fordultak Orbán Viktorhoz és Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy személyesen is egyeztessenek akciójukról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére