Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bosznia-Hercegovina elnöke szerint Magyarország híd az EU felé

888.hu

2023.01.23. 19:30

Magyarország olyan hidat jelent az Európai Unió felé, amely segíthet Bosznia-Hercegovinának és a nyugat-balkáni térségnek kiépíteni a kapcsolatokat az európai közösséggel – mondta Željka Cvijanović, Bosznia-Hercegovina államelnökségének soros elnöke hétfőn Budapesten, miután Novák Katalin köztársasági elnökkel találkozott.

 

Közös sajtótájékoztatójukon Željka Cvijanović kiemelte: országa hálás azért, hogy Magyarország olyan megértéssel fordul a Nyugat-Balkán felé, amilyet nem sokan mutatnak az EU-ban.

 

Nagyra értékelik Magyarország jó kapcsolatát Bosznia-Hercegovinával és a nyugat-balkáni régióval, és fontos, hogy Magyarország megmutatta, komolyan gondolja a gazdasági együttműködést is a térséggel.”

– tette hozzá.

Željka Cvijanović hangsúlyozta: kétoldalú gazdasági együttműködésük példaértékű, és a kereskedelmi mérleg javításán közösen dolgoznak majd.

Megköszönte azt a támogatást is, amelyet a koronavírus-járvány idején kaptak, hiszen Magyarország az elsők között segített az országnak.

Kijelentette: mindig megértésre találnak Magyarország részéről, bármi történik is a régióban, és Magyarország minden nyugat-balkáni országgal kiváló kétoldalú kapcsolatokat ápol.

Kitért arra: az EU-nak racionális hozzáállást kellene tanúsítania a Nyugat-Balkán felé.

Azt mondta, biztos abban, hogy a magyar elnökkel folytatott eddig is jó együttműködése ezután még jobb lesz. Željka Cvijanović egyúttal hivatalos látogatásra hívta meg országába Novák Katalint.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére