Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Botka haverjai hatalmas bajban vannak

Horváth József György

2017.02.24. 10:58

A szegedi polgármester bábjai úgy látszik elviszik a balhét a miniszterelnök-jelöltté avanzsált fõnökük helyett.

A szegedi parkolóbérletek 40 milliós botránya miatt bíróság elé állnak a polgármester közvetlen munkatársai. Végre kijelölték az ügyet lefolytató bíróságot is. Botka munkatársai ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indult per.

Miután a szegedi bíróságok elfogultságot jelentettek, a Gyulai Járásbíróság tárgyalja majd az ügyet.

A vádak szerint az önkormányzatnál éveken át haveri alapon osztogatták a több százezer forintos parkolóbérleteket, ezzel pedig 40 milliós kárt okoztak a városnak"

– számolt be róla a Tények. A vádlottak közt van a parkolási cég több vezetője mellett Mózes Ervin címzetes főjegyző, Solymos László alpolgármester és Kalmár Gábor, Botka László személyes kabinetvezetője is. 

A Tények mindegyiküket megkereste, de senki sem nyilatkozott az ügyben. Mózes Ervin címzetes főjegyző a Délmagyarországnak korábban azt mondta, hogy vezetői értekezleteken fogalmaztak meg javaslatokat a Szegedi Közlekedési Társaság ügyében arról, hogy ki kapja az ingyenes parkolásra feljogosító bérleteket, ezeket ők hárman (a főjegyző, az alpolgármester és a kabinetvezető) írták alá. 

A vád szerint Szegeden a Botka László vezette önkormányzat baráti alapon adta az ingyenes kombinált éves bérleteket, 2008 és 2012 között összesen 300-at. Szegeden a belvárosban egy óra parkolás 2012-ben 440 forintba került, egy éves bérlet ára pedig 231 ezer forint volt akkoriban. Az ügyben egy adósságkezeléssel foglalkozó kft. ügyvezetője tett feljelentést, mert szerinte nem azok kapták az ingyenes bérleteket, akiknek a munkájához erre szükség lett volna, hanem többek közt a városvezetők titkárnői.

Az egész mutyi úgy zajlott, hogy a városházán még csak rendeletet sem hoztak arról, hogy ezt megtehessék, erre csak 2013-ban kerítettek sort.

A vádirat szerint ezzel 40 millió forintos kárt okoztak a városnak.
A közlekedési cég vezetőit hűtlen kezeléssel, a három városházi tisztviselőt erre való felbujtással vádolják. Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelésért akár öt év börtönt is kiszabhat a bíróság. A per néhány hónap múlva kezdődhet – írja az Origo.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére