Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Breuer Péter zsidóüldözésként éli meg Niedermüller döntését

888.hu

2021.02.20. 17:00

Niedermüller Péter egymás után lehetetleníti el a VII. kerület kulturális intézményeit, legutóbb a 100 Tagú Cigányzenekart tette ki a Wesselényi utcai épületből, ahol eddig a próbáikat tartották. Most a Heti TV-n a sor.

Erzsébetváros DK-s polgármestere korábban a Molnár Antal Zeneiskolától tagadta meg a dokumentumok alapján bizonyíthatóan nekik szánt ingatlan átadását, és a zsidó tematikájú Heti TV-nek is felmondta a bérleti szerződését, amelynek a tulajdonosa antiszemita üldöztetésként éli meg a történteket – írja a Médiapiac.com, amely megszólaltatta a Heti TV tulajdonosát, műsorvezetőjét, Breuer Pétert.

A tévés antiszemitizmusnak minősítette, hogy a DK-s Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzat kiszorítja a kerületből az Európában egyedülálló, zsidó tematikájú televíziót.

– Bár az önkormányzat szorult anyagi helyzetére hivatkoztak, kiderült, hogy csak mondvacsinált okból mondták fel a Heti TV bérleti szerződését a Wesselényi utcai székházában, hiszen jóval nagyobb összeget kínáltam – havi egymillió forinttal többet – mint a pályázaton végül nyertesnek kihozott cég, ráadásul más jelentkező nem is volt – fogalmazott Breuer Péter a Médiapiac kérdésére.

A tulajdonos úgy vélte, hogy

a Gyurcsány Ferenc vezette baloldali összefogás – amelynek tagja a nemrégiben még szélsőjobboldali, rasszista nézeteket hirdető Jobbik is – nem nézte jó szemmel, hogy továbbra sem enged be a stúdiójába rasszista politikusokat,

mivel a szivárványkoalícióban rehabilitálni próbálják, szalonképesnek igyekeznek mutatni a Jobbikot is.

Breuer Péter leszögezte, hogy

egy zsidó televíziónak, mint amilyen a Heti TV is, a zsidónegyedben van a helye. Leszögezte: az április 30-i kiköltözési határidőig a Wesselényi utcai stúdióból, később pedig akárhonnan, még „a spájzból is” fogja működtetni a csatornát, tartja magát az eddigi műsorkészítési elveihez, és a nyilvánosság előtt is ki fog állni az igazáért.

Úgy vélte, hogy a baloldali politikusok és sajtó hipokrita módon csak a Klubrádió átalakulása miatt emelte fel a szavát, holott az említett adó csak és kizárólag a saját mulasztásai miatt kénytelen internetes rádióként működni a továbbiakban. – Ezzel szemben

a Heti TV-t ötéves működése során egyszer sem büntette meg a Médiahatóság. Ám a baloldal nemhogy az egyedi kulturális értékeket képviselő televízió mellé állt volna, hanem némely meghatározó politikusaik heves uszításba kezdtek ellenem, például a Facebookon

– hangsúlyozta Breuer Péter.

Niedermüller Péter polgármester kultúraellenes ámokfutásának legutolsó szakaszában a 100 Tagú Cigányzenekart zavarta el a Wesselényi utcai épületből, így a Magyar Örökség- és Hungarikum-díjas formáció a jövőben nem végezheti ott a próbáit. A DK-s városvezető azt megelőzően pedig nem volt hajlandó átadni azt az épületet a Molnár Antal Zeneiskolának, amelyet a kerület előző, fideszes vezetése kifejezetten a számukra újított fel. Bár a beruházás önkormányzati határozatában, valamint az ahhoz kapcsolódó közbeszerzési értesítőben is az szerepel, hogy a Damjanich utca 4-es szám alatt található épületet kizárólag a zeneiskolának szánták, azt Nidermüllerék végül a Freeszfe Egyesületnek adták ki, a piaci ár töredékéért.

A zeneiskola közben petícióban indított a baloldali városvezetés döntése ellen, és az online tiltakozást már több százan írták alá, akik között több elismert művész mellett megtalálható Strausz Kálmán Liszt Ferenc-díjas karmester is, aki 2017-ig az Operaház igazgatói pozícióját is betöltötte.

Ahelyett, hogy Niedermüller Péterék az erzsébetvárosiak érdekében cselekednének, egymás után zárják be a kulturális intézményeket, amelyek helyén DK-s kampányközpontokat hoznak létre

– jelentette ki korábban a Magyar Nemzetnek Bajkai István, a választókörzet fideszes országgyűlési képviselője. A képviselő arra is rámutatott, hogy a baloldal egyetlen szereplője sem emelte fel a hangját a lakosok érdekeit – sőt a sajtószabadságot is – sértő döntések ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére