Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bringások tekertek egy nagyot Budapesten

Sümeghi Lóránt

2016.04.23. 16:58

A biciklis közlekedés népszerûsítéséért és további fejlesztések eléréséért kezdett felvonulást a Magyar Kerékpárosklub szombaton délután, Budapesten.

A biciklis közlekedés népszerűsítéséért és további fejlesztések eléréséért kezdett felvonulást a Magyar Kerékpárosklub szombaton délután, Budapesten.

Az "I Bike Budapest" elnevezésű megmozdulás részvevői délután három óra után indultak a Pesti alsó rakpart Szabadság híd felőli oldalától. A felvonulás néhány órás ideje alatt jelentősen korlátozzák a forgalmat Budapest belvárosában. Sajnos lezárták egyebek mellett az Andrássy utat és a Bajcsy-Zsilinszky utat, valamint több hidat is.

A bringások még szerdán megállapodtak Tarlós István főpolgármesterrel abban, hogy a klub helyet kap a városházi tervek előkészítésében. A szervezet szerint folytatni kell a biciklis fejlesztéseket, az elavult kerékpárutakat újra kell tervezni, meg kell oldani a bel- és külváros kapcsolatait, a hidak átjárhatóságát, a közbringa-rendszer fejlesztését és szemléletformáló kampányokat kell indítani.

A szervezők jelezték ugyanakkor, hogy a főbb tömegközlekedési járatokat átengedik. A kerékpározást népszerűsítő megmozdulás végállomása a Margitsziget, ahol a részvevők a megmozdulás zárásaként magasba emelik kerékpárjaikat.     

A Magyar Kerékpárosklub korábban közölte, céljuk hogy minél többen megtapasztalhassák egy kerékpárbarát város hangulatát, a menet ezért Budapest legszebb részein halad át. A kerékpározás egyszerű, olcsó és gyors közlekedési mód, emellett a biciklis fejlesztések a nem kerékpározóknak is kevesebb dugót, jobb környezetet jelentenek.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére