Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel egy fillérrel sem támogatja a magyar határvédelmet

Horváth Tamás

2019.07.08. 18:28

Pedig hazánk Európa határait is védi.

A rendőrség 2018. december 31-ig terjedő pénzügyi kiadásainak 28,71 százalékát, azaz több mint 146 milliárd forintot fordított a határrendészeti, illetve határvédelmi feladatok ellátására. Ebből az összegből Brüsszel egyetlen forintot sem térített meg – tudta meg az Origo.

A kerítés megépítésével, háromezer határvadász kiképzésével és szolgálatba állításával hazánk nemcsak saját magát, hanem Európát is védi az illegális bevándorlók áradatával szemben

állt abban a levélben, amelyet Orbán Viktor még 2017. szeptember 1-jén írt Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének.

A miniszterelnök közölte, hogy a magyar álláspont szerint legfőbb ideje, hogy az európai szolidaritás a határvédelem ügyében a gyakorlatban is érvényesüljön.

Meggyőződésünk, hogy Olaszországhoz és Görögországhoz hasonlóan a magyar oldalon felmerült, de közös európai érdekeket szolgáló, rendkívüli költségek viseléséből az ilyenkor szokásos módon az Európai Uniónak is ki kell vennie a részét

– tette hozzá.

Orbán Viktor

Orbán Viktor kifejtette, hogy a magyar kormány úgy tartaná méltányosnak, hogy a hazánk számára eddig költségként felmerült 270 milliárd forintnyi (883,2 millió euró) terhet felerészben az Európai Unió, felerészben pedig Magyarország viselné.

Növekedett a migrációs nyomás

Az országos rendőrfőkapitány még május 31-én jelentette be, hogy a Magyar Honvédség munkatársai ismét részt vesznek a határőrizeti feladatok ellátásában.

Balogh János elmondta, hogy Magyarország schengeni külső határainak védelmére folyamatosan szükség van.

Az illegális migrációs nyomás az utóbbi időszakban növekedett. Míg tavaly heti átlagban száz migránssal szemben kellett intézkedni, ez a szám idén megduplázódott

– hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a migránsok és az embercsempészek folyamatosan tesztelik a határvédelmi képességet, keresik az átjutás lehetőségét.

Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka közölte, június 1-jétől három hónapig váltásonként kétszáz katona vesz részt a határőrizetben.

Magyar katonák a határon | Fotó: MTI Fotóbank

Augusztus végéig összesen ezer katona lát el támogató feladatokat a magyar-szerb határon a rendőrség irányítása mellett.

A honvédség 2015 óta folyamatosan részt vesz Magyarország határainak védelmében, és részképességgel folyamatosan támogatja a rendőrség munkáját

– húzta alá Korom Ferenc.

Az altábornagy arra is felhívta a figyelmet, hogy a következő három hónapban katonai konvojok mozognak a határ térségében, ami időszakosan fennakadásokat okozhat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére