Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel megtámadta a magyar családtámogatási rendszert

Nagy Gábor

2019.05.11. 17:18

Bezzeg a névtelen migránskártyával nincs semmi gond.

Csökkentené az Európai Bizottság (EB) a magyar állam által nyújtott babaváró támogatás kezességvállalási szintjét. A brüsszeli testület álláspontja szerint ugyanis a rendszer jelen állapotában uniós versenyjogot sérthet. A Magyar Nemzet információja szerint a magyar kormányt meglepték a brüsszeli kifogások, mivel korábban a csokkal kapcsolatban nem érkeztek észrevételek.

Jean-Claude Junckerék azt kifogásolják, hogy az állam százszázalékos támogatási szintet biztosít, illetve azért is aggódik Brüsszel, hogy egyes pénzpiaci szereplők versenyelőnyhöz jutnak azáltal, hogy részt vesznek a programban. Az EB azt akarja elérni, hogy a kamattámogatás és a kezességvállalás is álljon meg nyolcvan százaléknál, így biztosítottá válik a „versenyhelyzet”. Sőt, Brüsszel azt is felvetette, hogy a támogatást ne a bankok, hanem egy állami szerv intézze.

Ismert, július elsejétől lehet igényelni a babaváró támogatást, amely a fiatalok közös életkezdéséhez szükséges költségek fedezésére szolgál tízmillió forintos hitel formájában, ha pedig két vagy három gyereket vállalnak, akkor ezt az összeget részben vagy egészben nem is kell visszafizetni.

Frissítés: a brüsszeli testület szombaton cáfolta a lap értesüléseit, ugyanakkor nem lennénk meglepődve, ha az EB csupán el akarja tusolni az ügyet a hónap végén esedékes EP-választásokig. Korábban a migránskártyák kapcsán is hétről hétre változott Jean-Claude Junckerék álláspontja. Először tagadták az illegális bevándorlókat segítő program létét, majd kénytelenek voltak visszatáncolni. Később arról beszéltek, hogy a program biztonságos, egyetlen szélsőséges személy (terrorista) sem kaphat a bankkártya révén uniós közpénzt, de közben kiderült, hogy rengeteg biztonsági kockázatot hordoz magában az „integrációs kártyaprogram”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére