Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapesten is tarolt a Fidesz

Pörge Béla

2019.05.27. 06:36

A fővárosban a Jobbikot még a viccpárt is megelőzte!

Ahogyan arról már beszámoltunk, az EP-választásokon rekordrészvétel mellett óriási fölénnyel nyertek a kormányzó pátok: az országos eredménynél kisebb arányban, de Budapesten is nagyon simán győzött a Fidesz-KDNP. A kormánypártok a szavazatok 41,2 százalékát szerezték meg, utcahosszal előzve a második helyen végzett DK-t.

A Gyurcsány-párt 19,8 százalékot ért el, a Momentum pedig 17,3-at. Utóbbi párt teljesített jelentősen az országos átlaga fölött a fővárosban.

Az MSZP-P Budapesten sem volt képes elérni a 10 százalékot, míg a többi párt eredménye szinte említést sem érdemel, kivéve egy vicces tényt: a Jobbik elképesztően nagyot égett a fővárosban, hiszen a szavazatok csupán 3,2 százalékát gyűjtötték be, őket még a Magyar Kétfarkú Kutya Párt nevű viccpárt is megelőzte 3,8 százalékkal.

Az LMP három, a Mi Hazánk 2,3 százalékot ért el Budapesten, előbbi óriási kudarc, utóbbi egy új párttól annyira nem rossz eredmény, de semmit nem ér.

A 2019-es EP-választás hivatalos eredménye Magyarországon 99,98 százalékos feldolgozottságnál (csak a mandátumot szerzett listákat tüntettük fel):

  • Fidesz-KDNP 52,14%
  • DK 16,26%
  • Momentum 9,92%
  • MSZP-P 6,68%
  • Jobbik 6,44%.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére