Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Budapestre jön az orosz külügyminiszter

Bertha László

2016.02.17. 19:18

A következõ hónapokban az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov látogat Budapestre, június 22-én pedig a fõvárosban rendezik meg a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság ülését.
BUDAPEST/MOSZKVA, 19:18

A következő hónapokban az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov látogat Budapestre, június 22-én pedig a fővárosban rendezik meg a magyar-orosz gazdasági vegyes bizottság ülését – közölte Szijjártó Péter külügyminiszter moszkvai útján.

Szijjártó Péter elmondta, hogy az európai politikai fejlemények egyelőre nem kedveznek az orosz-magyar kereskedelmi együttműködésnek, azonban a kétoldalú gazdasági kapcsolatok hamarosan újabb dimenzióba lépnek, hiszen a kölcsönös beruházások mértéke jelentősen növekedni fog az elkövetkezendőkben.

A külügyminiszter a részletekkel kapcsolatban elárulta, hogy újabb beruházásokat hajthat végre a Richter gyógyszergyár Oroszországban. A MOL pedig megközelítőleg 100 millió dolláros beruházásnak tett eleget, de a nyugat-szibériai és a Volga-uráli területeken újabb kitermelési, kutatási mezők jöhetnek szóba a nagyvállalat számára. A szankciók miatt a magyar mezőgazdasági termékek oroszországi exportja jelentős mértékben visszaesett, ugyanakkor

a mezőgazdasági technológiai, gépipari exportunk dinamikusan növekszik.”

– mondta Szijjártó Péter, aki hozzátette, hogy jelenleg öt orosz megyében zajlik magyar mezőgazdasági technológiai beruházás, gabonatárolók és élelmiszer-ipari feldolgozó létesítmények építése.

Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra készülő három stadion tetőszerkezetének építésében való részvételre is lehetőséget kap egy magyar vállalat. A tárcavezető végül beszámolt arról a vasúti járműipari megállapodásról, amelynek révén jelentős orosz-magyar együttműködés alakulhat ki a harmadik országok piacain a vasúti járműgyártásban.

(MTI)

  • Orbán: Paks 2 az évszázad üzlete

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére