Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Charlottesville még csak a kezdet volt

Pörge Béla

2017.08.21. 09:58

Az M1-en nyilatkozó Amerika-szakértõ szerint Charlottesville csak az elsõ jele volt a politikai oldalak radikalizálódásának.

Frank Tibor Amerika-szakértő szerint a charlottesville-i demonstrációk nem önálló epizódot jelentenek, hanem a radikalizálódás kezdetét jelezhetik – írja az MTI.

A szakértő az M1 hétfő reggeli műsorában felidézte, hogy a hétvégén például Bostonban is volt egy tüntetés. Ez ugyan kevésbé volt erőszakos, de a több száz jobboldali tüntető körül több ezer baloldali tüntető jelent meg.

Frank Tibor szerint a radikalizálódás erősödését már Donald Trump amerikai elnökké választása is jelezte. Korábban ugyanis – akár demokrata, akár liberális elnök volt – egy egymással szót értő elit irányított Washingtonban.

A megválasztást követően azonban elszabadult a pokol, a liberálisok és a szélsőbaloldaliak törtek-zúztak, zászlókat égettek. Az ilyen és ehhez hasonló események hatására a jobboldal is elkezdett radikalizálódni, ennek tragikus állomása volt Charlottesville.

Egy közel másfél évszázada álló szoborba kötöttek bele a helyi demokraták, és teljesen anakronisztikus vádakkal illették Lee tábornokot. Ez ellen természetesen sokan tüntettek, először csak jóérzésű hazafiak, akiket viszont hamar lenáciztak. A szélsőbalos provokáció megtette a hatását, rengeteg náci is megjelent a városban, a helyzet végül odáig fajult, hogy a két tábor egymásnak esett, egy szélsőjobboldali tüntető pedig az ellentüntetők közé hajtott, ezzel egy embert megölve.

Azóta több szobrot is lebontottak a demokraták, és több tüntetést is tartottak a jobboldal ellen. Donald Trump ugyan felszólalt az erőszak ellen, de a kedélyek csak nehezen csillapodnak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére