Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cigányozással, csalással magyarázza a Jobbik a kapitális vereségét

Nagy Gábor

2018.09.18. 08:30

A Jobbik frakcióvezetõje, Gyöngyösi Márton megpróbálta megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

Hétfő este Gyöngyösi Márton volt az Egyenes Beszéd Kontra című műsor vendége, amelyben többek között szó esett a vasárnapi, Tiszavasváriban történt Jobbik-fiaskóról is. A Tisza-parti város korábban jobbikos fellegvárnak számított, Fülöp Erik (Jobbik) polgármester lemondása (a politikust országgyűlési képviselővé választották április 8-án) után a párt mégsem indított saját jelöltet, hanem – a frakcióvezető elmondása szerint – a helyi erők véleményére hivatkozva egy független jelölt, Badics Ildikó mögé álltak be.

Badics – aki korábban Fülöp Erik jegyzője volt – elvesztette az időközi választást Szőke Zoltánnal, a Fidesz-KDNP jelöltjével szemben.

 

Hogyha megnézi azokat az eredményeket, bizonyos következtetéseket ebből le lehet vonni"

– kezdte Gyöngyösi a magyarázkodást.

Elvesztették a várost, nyert a Fidesz"

– reagált a műsorvezető, mire a frakcióvezető:

Ennél azonban részletesebben, kicsit mélyrehatóban is lehet ezt elemezni. Én azt látom, hogy igazából hét körzetet vegytisztán megnyert a független jelölt, három körzetet pedig az utolsó pillanatban elvesztett. És ezek azok a körzetek, melyekben a cigányság többségben van. Mi azt látjuk, [...] hogy ott a Fidesz határozottan szavazatokat vásárolt, és választási csalás történt."

A Jobbik tehát – amely nem is indult az időközin – csak egy feltételezett választási csalással (merthogy bizonyíték nincs a párt kezében) és egy velős cigányozással "tudja" magyarázni fellegvárának elvesztését.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére