Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csúnyán ráfázhatott Simicska cége

Nagy Gábor

2017.10.27. 07:20

A Magyar Idõk információi szerint olyan kedvezményeket kapott a Jobbik a Publimont Kft.-tõl, amelyek elérhetetlenek voltak más piaci hirdetõk számára, ezért megszegte a vonatkozó elõírásokat.

A lap a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) kapott nyomozati információk alapján úgy tudja, törvényt szegett a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. akkor, amikor a piaci ár töredékéért biztosított plakáthelyeket Vona Gábor pártjának, a Jobbiknak.

Tiltott pártfinanszírozásról is szó lehet

A dokumentumok szerint a NAV nyomozása során az ellenőrök csaknem 75 millió forint adókülönbözetet állapítottak meg. A milliárdos érdekeltségébe tartozó cégnek ennyivel többet kellett volna befizetnie az államkasszába, ha nem nyújt az áfajogszabályokkal összeegyeztethetetlen kedvezményeket a Jobbiknak.

A nyomozás nyáron indult, melyben a Publimont 2017 első féléves bevallásait vették górcső alá. A NAV-vizsgálat pedig lényegében véve megerősíthette azokat a sajtóban szereplő híreket, miszerint Simicska Lajos támogathatta a Jobbik egész országra kiterjedő kormányellenes kampányát.

A tiltott pártfinanszírozásba keveredő Jobbikot Simicska cége azzal is segíthette, hogy a kedvezmények mellett a szokásosnál hosszabb fizetési határidővel és fizetési garancia vállalása nélkül kötött szerződést.

A Publimont a botrány kirobbanásakor azzal védekezett, hogy a Jobbik rendelkezésére bocsátott plakáthelyek nehezen értékesíthetőek voltak, listaáron nem volt rájuk vevők.

Ez azonban nem igaz.

A lap azt írja, hogy nem sokkal a párt kampányának kezdete előtt, sőt némelyiken még a kampány elején is más, piaci hirdető reklámanyaga szerepelt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére