Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Czeglédy Csaba nagy pácban van, a többi gyanúsított beismerõ vallomást tett

888.hu

2019.02.06. 17:02

A héten vádat emelt Czeglédy Csaba és húsz társa ellen a Csongrád Megyei Fõügyészség. Egy elõkészítõ tárgyalást követõen veheti kezdetét a büntetõper, amelyben Czeglédy Csaba szoci politikus és ügyvéd, valamint cége, a Humán Operátor Zrt. felelõsségét vizsgálja meg a hatóság. A vád szerint több mint 6 milliárd forintnyi adót csaltak el bûnszervezetben.

A héten vádat emelt Czeglédy Csaba és húsz társa ellen a Csongrád Megyei Főügyészség. Egy előkészítő tárgyalást követően veheti kezdetét a büntetőper, amelyben Czeglédy Csaba szoci politikus és ügyvéd, valamint cége, a Humán Operátor Zrt. felelősségét vizsgálja meg a hatóság. A vád szerint több mint 6 milliárd forintnyi adót csaltak el bűnszervezetben – írja a Pesti Srácok.

Czeglédyt megvádolása óta láthatóan felkarolta a baloldali média, Kálmán Olgának rendszeresen nyilatkozott arról, hogy politikai szerepvállalása miatt került vád alá. A PS arról is írt, hogy az ügyében eljáró ügyészt is megpróbálja hitelteleníteni. Szanka Ferencet ugyanis feljelentette, ám végül ezt elutasította az ügyészség.

Czeglédy egyébként nem ismeretlen a hatóságok előtt, a 2000-es évek elején egy év két hónap börtönbüntetésre ítéltek, két évre felfüggesztve. Ekkor a Rébusz Iskolaszövetkezet körüli machinációkban vett részt. A bíróság a rendelkezésére álló bizonyítékok mérlegelése után bizonyítottnak látta a folytatólagosan elkövetett, az adóbevételt jelentősen csökkentő adócsalás bűntettét, valamint a magánokirat-hamisítás és a számviteli fegyelem megsértésének vétségét.

A jelenlegi ügyben úgy találták a nyomozók, hogy 2011 és 2017 között 6 milliárd 215 millió 705 ezer forint vagyoni hátrányt okozott a Humán Operátor Zrt. a költségvetésnek, vagyis ennyi a be nem fizetett adóteher.

Czeglédy most nehéz helyzetbe került, ugyanis kilencen bűnösnek vallották magukat és a PS szerint voltak olyanok, akik rá is terhelő vallomást tettek. A lap szerint többen egyezséget kötöttek az ügyészséggel, és ezt az egyezséget a vádlottak kezdeményezték.

Czeglédyt azzal vádolják, hogy olyan diákmunkára irányuló számlázási láncolatot épített fel és működtetett, amelynek célja az adóelkerülés volt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére