Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Demeter Márta elhasalhatott a nemzetbiztonsági átvilágításon

888.hu

2019.02.08. 18:45

Demeter Márta azután esett át újabb nemzetbiztonsági átvilágításon, hogy tavaly a képviselõnõ minõsített adatokat hozott nyilvánosságra annak érdekében, hogy azokat egy, a kormányfõ elleni lejáratáshoz használja fel. A képviselõnõ sajtóértesülések szerint megbukott a legújabb átvilágításon. Érdekes, hogy Demeter a nyilatkozataiban mindezt nem mondta ki egyértelmûen, a párt és a képviselõnõ is igyekezett ködösíteni.

Úgy tűnik, hogy Demeter Márta elhasalt a nemzetbiztonsági átvilágításon. Az esettel több sajtóorgánum is foglalkozott, az LMP is kiadott közleményeket a témában, ám sehol nem sikerült egyértelműen fogalmazni. Az LMP-s közlemények tartalma arra irányul, hogy megpróbálja elhitelteleníteni a vizsgálat eredményét, amely ellen egyébként fellebbez a párt.

Demeter Márta kálváriája tavaly kezdődött. A képviselőnő, miután betekintést nyert honvédségi iratokba, azzal vádolta meg Orbán Viktor kormányfőt, hogy honvédségi repülőgéppel utaztatta a lányát. Azonban gyorsan kiderült, hogy a képviselőnő tévedett és valótlanságot állított: egy Cipruson szolgálatot teljesítő katona, Orbán L. Flóra nevű lánya utazott a repülőgépen, teljesen szabályos körülmények között. A képviselőnő érzékeny katonai adatokat használt fel ahhoz, hogy lejárassa a kormányfőt.

Kövér László az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójánál kezdeményezte az LMP-s politikus nemzetbiztonsági felülvizsgálatát, a Fidesz képviselőcsoportja pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult, amely megállapította, hogy az ellenzéki politikus nem nyilvános „minőségű” adatokat hozott nyilvánosságra. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) pedig hivatali visszaélés gyanújával rendelte el a nyomozást Demeter Márta ügyében, aki ellen többen is feljelentést tettek – írja a Pesti Srácok.

Az ügy súlyosságát jól jelzi, hogy Kövér László decemberben visszavonta Demeter Márta NATO parlamenti közgyűlési tagságát.

Demeter Márta azonban nem állt le, és ismét lukra futott, ugyanis azt állította, hogy indokolatlanul és jogtalanul szállította egy honvédségi gép Maróth Gáspárt, akiről azonban kiderült, hogy a Magyar Honvédség nemzeti fegyverzeti igazgatója.

Demeter Márta azóta lényegében elismerte, hogy az új nemzetbiztonsági átvilágításon elbukott.

Demeter Márta az LMP-s azonnali.hu-nak nem nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, azonban érdekes módon a Jobbik házi portáljának, az Alfahírnek adott interjúban lényegében elismerte, hogy megbukott az újabb átvilágításon – habár itt is ködösített rendesen.

Az LMP közleményeiből és Demeter Márta nyilatkozataiból egyértelműen kiderül, hogy nem kívánják vállalni a felelősséget a katonai titkok kiszivárogtatásáért. Demeter narratívája szerint a gonosz kormány így próbálja hitelteleníteni. Mint fogalmazott, "a NER minden ellenfelét le akarja szedni a politikai sakktábláról."

Demeter Mártában az fel sem merült, hogy ő bármiben is hibázott volna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére