Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Demszky csak akkor támogatja a budapesti olimpiát, ha õ a fõpolgármester

Bokor Gábor

2017.02.07. 23:28

Demszky Gábor korábban szívbõl támogatta, hogy Budapest olimpiát rendezzen, de csak akkor, ha éppen õ a fõpolgármester, és az MSZP-SZDSZ van kormányon. 2009-ben írt is egy levelet Bajnai Gordon akkori miniszterelnöknek, amiben sürgeti, hogy mielõbb üssék nyélbe az olimpiai törvényt, hogy a fõváros pályázhasson a világjátékokra.

A Budapesti Olimpiai Mozgalom (BOM) vasárnap a Facebook-oldalára kitett egy levelet, melyet még Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester írt 2009. augusztus 27-ei keltezéssel. 

A címzett Bajnai Gordon akkori miniszterelnök volt, akinek azt írta, hogy a Fővárosi Közgyűlés 2008. december 18-án „a frakciók egyhangú szavazatával” elfogadta a BOM által kezdeményezett, 2020-as olimpiai rendezésre vonatkozó pályázat-előkészítési törvény tervezetét, és azt az Országgyűlésnek továbbították.

Az iratban mielőbbi találkozót sürgetett a parlamenti pártok vezetőivel, hogy a Fővárosi Önkormányzat és a BOM tárgyalhasson a frakcióval, hogy az Országgyűlés még az őszi ülésszak alatt napirendre tűzhesse az olimpiai törvény elfogadását – írja a Pesti Srácok.

Õk szignózták akkor a levelet:

  • Demszky Gábor (SZDSZ),
  • Steiner Pál (MSZP)
  • John Emese (SZDSZ)
  • Tarlós István (FIDESZ)
  • Bagdy Gábor (KDNP)
  • Hock Zoltán (MDF)
  • Szalay-Berzeviczy Attila (BOM elnök)

A megkeresésben amúgy egy szó sincs semmiféle népszavazásról, az emberek megkérdezéséről, mivel a balliberális politikusok, értelmiségiek ezt akkor nem tartották fontosnak.

Volt amikor még mindenki egyetértett abban, hogy a budapesti olimpia önmagában jó dolog és hajlandó volt azon dolgozni, hogy az is legyen"

– írta a BOM.

Demszkyvel azóta megfordult a világ: egy pár nappal ezelőtti interjúban elmondta, hogy szerinte Budapest nem alkalmas az olimpia megrendezésére.

Az utóbbi napokban igencsak gondterhelt lehet Demszky, hiszen az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 4-es metróról szóló jelentése az általa vezetett Fővárosi Önkormányzatot is nevesítette a több tízmilliárdos kárt okozó bűncselekménysorozatról készült jelentésében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére