Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Deutsch kritizálni mert, most ki akarják zárni a néppártból

888

2020.12.02. 06:57

Az ügy tökéletesen megmutatja, miért kell nemet mondani a brüsszeli büntetőmechanizmusra – mondta a Magyar Nemzetnek Deutsch Tamás.

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában kezdeményezés indult Deutsch Tamás kizárására a politikus egy friss nyilatkozata miatt – számolt be a lap.

Harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak, most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának.

Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért. Amennyiben valóban létezik ilyen kizárási kezdeményezés, akkor az viccnek is durva, és tökéletesen megmutatja, miért kell minden eszközzel elutasítani a készülő büntetőmechanizmust. Ugyanazt akarják ugyanis csinálni majd Magyarország ellen, amit most néhányan ellenem terveznek. Politikai okokból büntetnének” – fogalmazott Deutsch Tamás a Magyar Nemzetnek azzal kapcsolatban, hogy az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában kezdeményezés indult a Fidesz–KDNP delegációvezetőjének kizárására.

Deutsch Tamás a közelmúltban a brüsszeli politikai büntetőmechanizmus kapcsán kijelentette, a Gestapo és az ÁVH is azt mondta, ami most a tervezett mechanizmussal kapcsolatban rendszeresen elhangzik: akinek nincs takargatnivalója, annak nincs félnivalója. Ám nagyon is jól emlékszünk arra, hogy a valóságban önkényes politikai döntések alapján bárkit bármikor bármiért meg lehetett büntetni.

Deutsch újabb politikai fenyegetésnek tartja a kizárási kezdeményezést, ami szerinte kimeríti a politikai családon belüli erőszak fogalmát.

„Az Európai Néppárt elnöke tehát durván és személyében támadhat valakit, lenácizhatja az egyik tagpárt elnökét, egy uniós ország miniszterelnökét? Amikor pedig határozottan tiltakoztunk a durva támadás ellen, többen még méltatlankodva nekünk is rontottak a frakcióban. Én sosem intéztem személyes támadást egyetlen párttársam ellen sem, egy tervezett eljárásrendet kritizáltam” – mondta a politikus.

A lapnak kijelentette: „Szomorú, ha az Európai Néppárton belül politikai retorzió fenyegethet, mert szabadon elmondod és határozottan képviseled az álláspontodat. Nehezen tudja elhessegetni az ember a gondolatot, hogy a kizárási kezdeményezés brüsszeli bosszú a jogállaminak mondott, tervezett büntető mechanizmus magyar elutasítása miatt.”

Az EPP-frakcióban akár már december 9-én szavazhatnak Deutsch Tamás lehetséges kizárásáról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére