Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donáth Annát kritizálta Schiffer András

888.hu

2020.10.23. 18:00

Az LMP volt társelnöke szerint történelmet hamisít a momentum európai parlamenti képviselője.

Donáth Anna hosszú Facebook-bejegyzésben írt nagyapja, Donáth Ferenc 1956-os szerepvállalásáról. A momentumos EP-képviselő azt írta, hogy a nagyapja „megjárta Horthy börtönét “antifasiszta szervezkedés” miatt. Lecsukta Rákosi is, amikor a másik szélsőséggel szállt szembe.”

Schiffer András, az LMP korábbi társelnöke is olvasta a bejegyzést és ennek apropóján ő is írt néhány sort. A volt parlamenti képviselő

azt kifogásolta, hogy Donáth Anna úgy állítja be nagyapja szerepét, mintha szembeszállt volna Rákosival.

Na most akkor valamit tegyünk rendbe. Donáth Ferencet 1951 februárjában tartóztatják le, egészen addig a Főtitkársági Iroda (értsd: Rákosi-titkárság) vezetője és a Központi Vezetőség tagja. Akkor és ott nem szállt szembe semmivel és legkevésbé sem értékelte elvtársait „szélsőségnek” (főként miután ez a kifejezés a rendszerváltás után jött divatba) – fogalmazott.

Schiffer a saját nagyapjáról, Schiffer Pálról is írt.

Az én nagyapámat, Schiffer Pált 1950 áprilisában tartóztatták le, három évig volt siralomházban, sorozatos éhségsztrájkjai miatt 1955 novemberében szakították félbe börtönbüntetését. Ugyan 1949 nyarán a Központi Vezetőség tagjai közül egyedüliként közli Kádár belügyminiszterrel, hogy nem képes elhinni azt, amit a Rajk-perben hallott, mégsem gondolta soha, hogy szembe szállt volna Rákosiékkal, sőt, 1986-ban így vallott saját felelősségéről – írta, majd egy hosszabb hosszabb részletet is közölt egy, a nagyapjával készült interjúból.

Schiffer András szerint, akik ott ültek az uralkodó párt vezérkarában, vakon hittek az „eszme”, a „rendszer” nagyszerűségében.

A volt politikus leírta azt is, hogy mindez semmit nem von le Donáth Ferenc '56-os, illetve a nyolcvanas évek ellenzéki ébredésében szerzett történelmi érdemeiből.

Nem kell hozzá történelmet sem hamisítani

– zárta sorait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére