Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dübörög a magyar diplomácia

Horváth József György

2016.06.17. 23:15

Magyarország felvette a diplomáciai kapcsolatokat Kiribatival. Az errõl szóló megállapodás aláírására pénteken New Yorkban Magyarország állandó ENSZ-képviseletén ünnepélyes keretek között került sor. DAFUQ?

A megállapodást Bogyay Katalin (a Londoni Magyar Kulturális Központ igazgatója 1999-2006 között) jelenleg rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, állandó magyar ENSZ-képviselő és Makurita Baaro, a Kiribati Köztársaság állandó ENSZ-képviseletének vezetője írta alá. Kiribati 2013 óta rendelkezik külképviselettel New Yorkban. A magyar ENSZ-misszió közleménye szerint a diplomáciai kapcsolatok felvétele elősegíti a Magyarország és Kiribati közötti együttműködést mind a világszervezetben, mind a kétoldalú viszony terén...

LOL :D
Na de Where the Fuck is Kiribati?

Itt van e!

A Kiribati Köztársaság a Csendes-óceán középső részén található, az országot három szigetcsoport alkotja. Az alig több mint százezer lakost számláló állam fővárosa Tarawa szigetén található, amely egyben a legnépesebb sziget is. A Nagy-Britanniától való önállóság 1971-es, majd a teljes függetlenség 1979-es kikiáltása után felvették a Kiribati nevet. Hivatalos nyelve az angol és a gilberti. Területe összesen 811 négyzetkilométer. Az ország valutája a  kiribati és az ausztrál dollár. Az országnak nincs hadserege, a védelmet Ausztrália és Új-Zéland biztosítja.
Komolyra fordítva a szót:

A szigetország lakói a klímaváltozás által leginkább fenyegetett népek közé tartoznak, tudósok előrejelzései szerint a szigetek egy része - a felmelegedés miatti várható vízszint-emelkedés következtében - néhány évtizeden belül eltűnhet az óceánban. Ennek a fenyegetettségnek is betudható, hogy Kiribati nemzetközi színtéren is aktív szerepet játszik a klímaváltozás elleni küzdelemben és az ENSZ által meghatározott fenntartható fejlődés céljainak hatékony végrehajtásában.

Amennyiben az ország területe természeti jelenségek hatására veszélybe kerülne, a megállapodás szerint Kiribati mindenkori kormánya számít Magyarország segítségére.
Szóval riszpekt!

Kiribatin elsöprő többségükben mikronézek élnek, kókusztermesztésből és halászatból, valamint halászati jogok bérbeadásából. A termőföld és a vízkészlet szűkös, a korábbi foszfátbányák már 1979-ben kimerültek, de az abból származó bevételek egy részét külön pénzügyi alapban gyűjtötték össze a jövő nemzedékei számára. Az ország - kivált egyedülálló élővilágának köszönhetően - jelentős bevételre tesz szert a turizmusból is.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére