Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy röpke pillanatra összefújta az ellenzéket a szél a Blaha Lujza térre

Nagy Gábor

2016.10.23. 19:38

Civil kezdeményezésnek indult, ellenzéki összeborulás lett belõle. A baloldali ellenzéki pártok elnökei vasárnap Budapesten szervezett 1956-os megemlékezésen és kormányellenes tüntetésen szólaltak fel.
Miről szólt az egész?

Az Orbán-kormány leváltásról, új rendszerváltásról és egy újabb az összefogásról.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, azok gyalázzák meg az 1956-os forradalom eszméit, akik ’56 örököseinek vallják magukat, nem Nagy Imre, hanem sokkal inkább Rákosi Mátyás örökösei. Szerinte a mártír miniszterelnök vezérgondolata ma is aktuális: a diktatúrát nem megreformálni, hanem megszüntetni kell.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke szerint jelenleg nem egyszerűen a kormányzás rossz, hanem a rendszer, ezért azoknak van igaza, akik új rendszerváltozást akarnak.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke azt mondta: új rendszerváltásra van szükség, új köztársaságot kell alakítani. Ehhez az ellenzéki pártoknak meg kell állapodniuk az együttműködésről – tette hozzá, megjegyezve: a jövő héten elkezdik az egyeztetéseket, amelyek kivezethetik Magyarországot “ebből a rémálomból.”

(Híradó)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére