Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egyre nagyobbak az ellentétek a Jobbikon belül

Bokor Gábor

2020.01.30. 14:40

Pártigazgatóra van szüksége a töpörödő pártnak, de nagyon nem tudják eldönteni, ki legyen az.

A Népszava ír arról hosszabban, hogy a hétvégi tisztújító kongresszus előtt még úgy volt, hogy a tizenhat év után távozó Szabó Gábor utódaként a leköszönő pártelnök, Sneider Tamás lesz a Jobbik pártigazgatója, azonban nem adják neki olyan könnyen azt a pozíciót. Azok után, hogy Jakab Péter lett a párt új elnöke, összeült az országos elnökség és úgy döntöttek, hogy pályázatot írnak ki, úgyhogy ha Sneider pártigazgató akar lenni, le kell tennie egy pályázatot, amit még minden jelentkezőnek le kell adnia.

A lap két potenciális jelöltet nevezett meg belső forrásokra hivatkozva, egyik Farkas Gergely, a másik Potocskáné Kőrösi Anita, mindketten parlamenti képviselők.

Megtisztelő, hogy egyesek esélyesnek tartanak a pártigazgatói pozícióra, de én nem fogok pályázatot beadni

– közölte a Népszavával Farkas, Potocskáné hasonlóképp reagált.

Utóbbi elejtett egy olyan megjegyzést is, hogy a Jobbik elnöksége nem feltétlen Sneidernek adná a kulcspozíciót.

alelnök, frakcióvezető-helyettes, Jobbik-kongresszus, Közéleti személyiség foglalkozása, polgármester, politikus, SZEMÉLY

A pártigazgatói pozíciót a tagságunk felé nyitottuk meg, hiszen olyan emberre van szükségünk, aki belülről is ismeri a Jobbikot. Mivel a Jobbik egy alulról szerveződő párt, ezért azt szeretnénk, hogy a lehető legtöbb tagunk pályázzon a pozícióra, közülük pedig a legjobb tervet benyújtó jelentkező töltheti be a pozíciót

– fogalmazott Potocskáné Kőrösi Anita.

Hiába próbálják kifúrni Sneidert, ő azonban annyira magabiztos, hogy elindul, azt mondta, beadja a pályázatot. A pártigazgató gyakorolja a munkáltatói jogokat a párt alkalmazottai fölött, feladatai közé tartozik az is, hogy országos programok és rendezvények megszervezéséről gondoskodjon.

Mint ismert, több mint egy évtizeden át Szabó Gábor volt a Jobbik legfontosabb háttérembere, azonban ő hátat fordított és lemondott. Az Origo szerdán írt arról, hogy Varga-Damm Andrea a pártvezetés akarata ellenére kitette közösségi oldalára kongresszusi beszédének egy részét, amelyben a Jobbik politikáját bírálta. Bár a videó aztán elérhetetlenné vált, Varga-Damm Andrea a cikkre válaszolva állította: neki nem tiltották meg beszéde közzétételét, és nem tartozik semmilyen belső ellenzékhez a Jobbikban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére