Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elemzõ: régen szerepelt ilyen jól az RMDSZ

Bertha László

2016.12.11. 21:58

A nem végleges adatok szerint jól szerepelt a romániai választásokon az RMDSZ - mondta Deák Dániel, a Nézõpont Intézet elemzõje az M1-en.

A nem végleges adatok szerint jól szerepelt a romániai választásokon az RMDSZ – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en.

Az urnáktól távozók nyilatkozatai alapján készített felmérések szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) 6 százalék körüli eredménnyel juthat be a bukaresti törvényhozásba.

Deák Dániel szerint a magyar párt a 2000-es évek elején szerepelt ennyire jól a választásokon, így kijelenthető, hogy a magyar képviselet a parlamentben akkora lesz, mint a magyarok aránya Románia polgárai között, vagyis 6-6,5 százalék.

Az elemző felidézte, hogy délelőtt még alacsony volt a választási részvétel a magyarlakta területeken, de ez délutánra megfordult. Deák Dániel a műsorban elmondta, hogy láthatólag sikeres volt az egységes magyar lista kampánya, már a júniusi önkormányzati választásoknál látni lehetett, hogy az RMDSZ az egyetlen olyan párt, amelyik képes megszólítani, illetve aktivizálni a magyarokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére