Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Életbe léptek a szigorított védelmi intézkedések

888.hu, MTI

2021.03.08. 07:00

A kormány döntése értelmében hétfőn életbe léptek a március 22-éig tartó szigorított védelmi intézkedések, amelyeket a koronavírus-járvány harmadik hullámában a fertőzésszám csökkentése érdekében hozott meg a kabinet. A nőnapra való tekintettel a virágboltok hétfőn még nyitva maradhatnak, de utána azoknak is be kell zárniuk.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) múlt pénteki közlése szerint a kormány abban a reményben döntött a két hét szigorításról, hogy húsvétkor újra lehet indítani az életet.
A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint az üzleteket be kell zárni.

Kivételt jelentenek ez alól az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó boltok, a piacok és a termelői piacok.
Emellett minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi, szociális, pénzügyi, postai és járműszerviz-szolgáltatásokat.
Az óvodák és az általános iskolák április 7-éig, a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki, a digitális oktatás tartalmi feltételeit az érintett miniszterek határozzák meg. (Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet.)

Az alacsony fertőzési számokra való tekintettel a bölcsődék nem zárnak be. A középiskolákban és a felsőoktatásban továbbra is marad a digitális oktatás.
Az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben marad, este 8 óra és reggel 5 óra között. Ez alól csak igazolt munkavégzéssel lehet mentesülni.

Maszkviselés lakott területen valamennyi utcán, közterületen kötelező.

Az embereknek lehetőség szerint legalább másfél méter védőtávolságot kell tartaniuk egymástól.
Ahol lehet, otthoni munkavégzést javasolnak. Az államigazgatásban home office rendelhető el, kivéve a védekezésben közreműködők esetében.
A szabadtéri sporttevékenység engedélyezett, ahol tartható a másfél méteres távolság. Az igazolt sportolók edzései megengedettek, de a meccsek kizárólag zárt kapuk mögött lehetségesek.
A parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak.
Szigorítják továbbá a határátlépést, de a tranzit- és teherforgalmat nem korlátozzák.
A bértámogatást és az adókedvezményeket kiterjesztik azokra a szektorokra, amelyeknek be kell zárniuk.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére