Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elismerések: a halál kapujából hozták vissza az étlen-szomjan tartott időseket

HKJ

2020.06.27. 16:05

Már csak pár, nap, hogy a közelgő július 1-ével megérkezzen a kormány félmillió forintos járványbeli helytállásukért járó elismerése az egészségügyi dolgozók számlájára. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház Semmelweis-nap tiszteletére pedig külön elismerésben részesítette a pandémia elleni védekezésben példás teljesítmény nyújtó 12 osztályának 133 dolgozóját.

A szintén július 1-én lévő Semmelweis-nap alkalmából mások mellett elismerésben részesült a két kórházparancsnok, Fábián István ezredes és Vadas László főhadnagy.

Ezeket az elismeréseket azért emelem ki külön, mert éppen a Bajcsy Zsilinszky Kórház volt az az intézmény, amelyre a járvány idején Karácsony Gergely főpolgármester és a balliberális média újjal mutogatott, kijelentve, hogy a Pesti úti Idősotthonban rekordszintet elért fertőzések a Bajcsy Kórházból indultak ki.

Karácsony természetesen akkor is csak saját felelősségének elhárítása, önnön erkölcsi tisztaságának hangsúlyozása miatt helyezte középpontba a területileg illetékes egészségügyi intézményt.

Az elismeréseket, kitüntetéseket Semmelweis-nap kapcsán átadó Bodnár Attila főigazgató nyilatkozatában azonban feketén-fehéren bizonyította, hogy a kórház maga és a Nemzeti Népegészségügyi Központ külön-külön vizsgálatot folytatott az ügyben és ugyanarra az eredményre jutott.

Kiderült, hogy a mintegy 1800 oldalas, kontaktuskutatásokat is tartalmazó anyag áttanulmányozása után egymástól függetlenül megállapították, hogy nem kerülhetett a kórházból a Pesti útra vírus, mert a kórház belgyógyászatán talált egyetlen fertőzött beteget a kórház szakemberei az első pillanattól fogva szakszerűen elkülönítették, ellátták és környezetében senki sem fertőződött meg. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházba került betegek állapota ugyanakkor teljesen megerősítette a hozzátartozók által tapasztaltakat. Döbbenetes, de 100 betegből 97 kiszáradt állapotban került az intézetbe, ami azt jelenti, hogy a betegeket rendszeresen nem itatták. 100-ból 27-en csontsovány, kaheksziás állapotban, 61-en alultápláltan érkeztek. Felfekvésben pedig az idősotthonból érkezett betegek fele szenvedett.

A kórház dolgozói, beleértve a nővéreket és a sokat és alaptalanul támadott kórházparancsnokokat is – akik az elismeréssel visszaigazoltan értékes munkát végeztek – szakszerűen és biztonságosan el tudták látni a rendkívül rossz állapotban hozzájuk került idősotthoni betegeket.

Azokat, akiket a főpolgármester arra sem érdemesített, hogy akárcsak egyszer meglátogassa őket a Pesti úton. Ott, ahol azóta már 59 ember vált a járvány áldozatává. Nem utolsósorban azért, mert Karácsony ilyen mostoha körülmények között tartotta a rábízott intézményben kiszolgáltatottan élő időseket.

Semmelweis Ignácnak biztosan hozzá is lett volna egy-két keresetlen szava.

Bodnár Attila, a Bajcsy Kórház főigazgatója a közelgő Semmelweis-nap alkalmából elismerést ad át a járványban helytállt dolgozóknak is.Fotó: 888.hu

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére