Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elítélték az indexes újságírót, amiért hazudott a hatóságoknak

Bokor Gábor

2018.03.06. 15:06

Nyilas Gergely azt hazudta a hatóságoknak, hogy kirgiz állampolgár.

A Győri Törvényszéken kedden született jogerős ítéletében megrovásban részesítette, és a perköltség megfizetésére kötelezte Nyilas Gergelyt, az Index újságíróját.

Nyilas ellen azért emelt vádat az ügyészség, mert 2015 nyarán, a migránshullám csúcspontján kirgiznek adta ki magát egy riportja során. Az indexes újságíró így tudósított az előállításáról, a röszkei átmeneti táborról, a buszútról és a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóságának győri udvaráról, egészen addig, amíg le nem leplezte magát.

A férfit a hatóság félrevezetésével és okirat-hamisítással vádolták, amiért a kitalált kirgiz nevével aláírt egy papírt, ami alapján nyilvántartásba vette a menekültügyi hatóság.

Az Index azzal próbálta meg mosdatni az újságíróját, hogy Nyilas, idézem

nem öncélúan adta ki magát kirgiznek, hanem azért, mert a menekültügyi hatóság a folyamatos kérvények és közérdeklődés ellenére sem engedélyezte a sajtónak, hogy a helyszínen vizsgálja a migránsok hatósági kezelését, az idegenrendészeti eljárás lefolytatását, a táborokban uralkodó körülményeket."

Nyilas a 168 Órának azt mondta, csalódott és annak ellenére is Strasbourgig vinné az ügyet, hogy a legenyhébb büntetést kapta.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére