Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eljárás indul a Magyarországra engedély nélkül érkezõ kisgépek pilótái ellen

888.hu

2018.05.29. 06:32

Szabálysértési eljárást indított a rendõrség a Magyarország légterébe hétfõn engedély nélkül berepülõ repülõgépek és helikopterek pilótái ellen - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendõr-fõkapitányság a rendõrség honlapján.

Azt írták: a rendőrök 28 francia állampolgárságú repülőgép-vezetőt ellenőriztek, közülük 27-tel szemben járnak el a légi közlekedés biztonságát és védelmét szolgáló szabályok megszegése miatt.

A Honvédelmi Minisztérium korábban azt közölte: 13 óra után néhány perccel riasztották a készültségi szolgálatban lévő Gripenjeiket, mert 14 ultrakönnyű merevszárnyú repülőgép és 14 ultrakönnyű Giro helikopter lépett be a magyar légtérbe. A Franciaországból Románia felé tartó 28 légijármű előzetesen nem nyújtott be repülési tervet, valamint az ország légterébe való belépéskor nem vették fel a kapcsolatot a polgári légiforgalmi hatósággal.

A Gripenek az azonosítást követően visszatértek a kecskeméti bázisra. A kisgépek a balatonkeresztúri repülőtéren szálltak le, ahol a velük szembeni intézkedést a rendőrség munkatársai vették át — tették hozzá.

Hosszú Balázs, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI megkeresésére elmondta: annak a pilótának, aki ellen nem indult szabálysértési eljárás, volt berepülési terve, a rádióját is használta. A többiek pénzbüntetésre számíthatnak, de kedden mindegyikük folytathatja útját Románia felé.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére