Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elképesztõ összefogás támogatja a veronai busztragédia túlélõit

Horváth József György

2017.01.21. 17:38

Százával érkeznek a segítõ felajánlások.

Az M1 tudósítója a Verona külvárosában található szálloda elől jelentkezett, amelyben a baleset túlélői és könnyebb sérültjei kaptak szállást. Elmondta: a diákok a szállodában csoportokban vannak, senki sem marad egyedül. Elkeseredettek, sokan sírnak, egymást vigasztalják.

Zsigmond Attila, akinek lánya a buszon utazott, és úgy tudják, jól van, az M1-nek elmondta: reggel óta tíz gyermek szüleivel vannak a helyszínen. Elképesztő összefogás támogatja a gyerekeket, felsorolni is nehéz, mennyi segítséget kapnak az ügyintézéstől a ruhaneműkig a konzulátustól, a veronai magyaroktól és a helyiektől.

A hatalmas lelki nyomás és az információhiány miatt nagyon várják a pszichológusi és a hatósági segítséget.

A szálloda térítésmentesen ad nekik szállást. A vizsgálat még tart az ügyben, és valószínűleg a szombat éjszakát is ott kell tölteniük – közölte az apa.

A közmédia tudósítója beszámolt arról is, hogy a diákokat egyenként hallgatják ki a szállodában vagy a rendőrségen. Sok fiatalnak nincs cipője, ruháikat elvesztették a tűzben. A diákok leginkább információt szeretnének arról, hogy mi lesz most velük, mikor és hogyan utazhatnak haza.

Elmondta azt is, hogy a gyermekektől származó értesülések szerint a busz a baleset előtt megállt, a sofőrök váltották egymást, tehát nem fáradt sofőr vezetett.

Sokan akarnak segíteni

"Százával érkeznek az üzenetek a kormányhoz, hogy ki milyen módon szeretne segíteni" – hangsúlyozta az emberi erőforrások minisztere szombaton késő délután a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt.

Balog Zoltán kiemelte:

a veszteség közös, s nemcsak a veszteségen, hanem a fájdalmon is osztozunk."

A miniszter hangsúlyozta, az együttérzésen túl az elsődleges feladat most a mentés. Az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának vezetésével megérkezett a helyszínre küldött mentőcsapat. A mentők körbejárják a kórházakat, s azt a szállodát, ahol a buszbaleset sérültjei vannak.

Azon dolgoznak, hogy akik hazajöhetnek, minél hamarabb haza tudjanak jönni"

– jelentette ki, hozzátéve: ennek költségeit az állam vállalja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére