Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elõzetesben a debreceni cigikirály

Horváth József György

2016.03.26. 11:48

Egymillió szál cigibe valót foglaltak le a NAV munkatársai.

Az elmúlt hónapokban összesen 165 millió forint értékű adózatlan cigarettát és dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói egy debreceni orgazdától, ezzel kiiktatták a Hajdú-Bihar megyei illegális cigarettakereskedelem egyik főszereplőjét, és leleplezték titkos raktárát.

Jánvári Regina sajtóreferens tájékoztatása szerint a visszaesőnek számító férfit a Debreceni Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Alig egy hónapja adtak hírt arról, hogy sokadszorra értek tetten egy debreceni férfit, akit az M3-as autópálya görbeházi térségében állítottak meg a NAV nyomozói.

A megállásra kényszerített férfi az utolsó pillanatokat kihasználva mobiltelefonokat dobált ki a járműből. Nem véletlenül esett pánikba: autójában 16 millió forintnyi, több mint 14 és félezer doboz adójegy nélküli cigarettát és megannyi kulcscsomót találtak. Közülük az egyik ahhoz a debreceni garázshoz tartozott, amelyben további 18 ezer doboz, 19 millió forint értékű cigarettát és több mint egy tonna fogyasztási dohányt tároltak.

Hozzátette:

az orgazda ezt követően sem tétlenkedett, és a napokban rátaláltak titkos cigarettadepójára is. Az épület színültig volt cigarettát, és további feldolgozásra előkészített dohánylevelet tartalmazó kartondobozokkal."

A pénzügyi nyomozók 72 és fél ezer doboz adózatlan cigarettát és több mint 15 tonna dohánylevelet lefoglaltak. Ez a dohánymennyiség - átlagos töltősúllyal számolva - több mint egymillió szál cigaretta előállításához elegendő.
A NAV közleménye utal rá, hogy a gyanúsított komoly bűnözői előélettel rendelkezik:

2006-tól több alkalommal ütöttek rajta "munka" közben, mígnem egy 2008-as tettenérés alkalmával, kis híján elütött egy pénzügyőrt. Ezt követően több mint öt év börtönbüntetésre ítélték, és bevonták a jogosítványát. Az elmúlt két hónap eseményeinek tanúsága szerint szabadult bűnismétlőként sem hagyott fel az illegális üzlettel, Budapesten és Hajdú-Bihar megyében rendelkezett kiterjedt vevőkörrel. Üzletszerű tevékenységétől az sem riasztotta vissza, hogy jogosítvány nélkül vezessen, ezzel megsokszorozva lebukási esélyeit.

Az előzetes letartóztatásban lévő férfi akár 10 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat orgazdaság és jövedékkel visszaélés elősegítése miatt.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére