Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdõ Péter: Felelõsen kell élni az életünket

Csordás Bettina

2018.11.01. 15:47

A gondolati körben a mindenszentek és a halottak napja szinte eggyé vált, pedig jelentõs különbség van a két ünnep között. "Mindenszentek napján az összes üdvözültekre emlékezünk, az õ tiszteletüket indítjuk fel magunkban" - mondta Erdõ Péter bíboros a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorában.

Nekünk mindnyájuknak egy közös, örök boldogság a sorsuk, tehát együtt, az összes szenteket tiszteljük egy napon. Ez mindenszentek ünnepének a fő mondanivalója" 

– mondta Erdő Péter bíboros, Esztergomi érsek.

A halottak napja viszont azokra vonatkozik, akik elhunytak már, de még tisztulásra van szükségük ahhoz, hogy eljuthassanak majd a boldogság állapotába" 

– húzta alá Erdő Péter.

A bíboros szerint, az, hogy imádkozunk az elhunytakért, és kérjük a szentek közbenjárását, ez alkotja a szentek közösségének a hittételét. Egymással testvéri szolidaritásban kell lennünk, ha már az elhunyt szeretteinkkel, a szentekkel is ilyen kapcsolat fűz össze minket.

Erdő Péter arról is beszélt: reménykedünk abban, hogy Isten szeretete végül mindent szintézisbe hoz.

De ez a szintézis nem alakul ki magától, nekünk kell dolgozni azon, hogy a szeretet kultúrája megerősödjön körülöttünk. Az irgalmasság testi és lelki cselekedeteivel tehetünk ezért”

– hívta fel a figyelmet.

Azért gyújtunk gyertyát, mert a láng már ősidőktől fogva az emberei lelket jelképezi.

Felelősen kell élni az életünket. Az emberi élet olyan, mint egy nagy utazás, amelynek van kezdete és célja. Ezért egymásra is úgy kell tekintetnünk, mint az útitársakra. Isten minden embert az örök boldogságra hív, de már a mi felelősségünk, hogy meghalljuk ezt a hívó szót”

– fogalmazott Erdő Péter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére