Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Érkeznek az új repülõgépek

888.hu

2017.01.13. 09:58

Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképzõ, felderítõ és futárrepülõgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtõl vásároltak meg a Magyar Honvédségnek. A hadsereg szolnoki helikopterbázisa két kiképzõ és két felderítõ futárgéppel lesz gazdagabb - írja a Magyar Idõk.

Négy cseh repülőgép érkezik márciusban Magyarországra, hogy ezzel elégítsék ki a Magyar Honvédség kiképző és felderítő légijármű-szükségleteit. A légierő Jak–52-es kisgépeinek pótlására még tavaly írt ki pályázatot a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A tenderen a cseh Zlin Aircraft lett a győztes, amely mintegy nettó 363 millió forintért szállítja le a repülőgépeket. A szerződés értelmében két típust vásároltak meg a honvédségnek. A hadsereg tavasszal két Zlin Z–242L típusú kiképző kisgéppel és két Zlin Z–143LSi típusú felderítő és futárgéppel bővítheti a repülőgép-állományát.

A kiképzőgépek érkezése az első fontos lépés a magyar pilótaképzés átalakításában, illetve fejlesztésében.

A beszerzés második eleme, a két Z–143LSi típusú, négyüléses repülőgép segítségével más feladatokat is elláthat a honvédség. A kisgépeket bevethetik például felderítési célokra, ez a képességünk ugyanis csökkent az üzemképes katonai helikopterek számának megcsappanásával. A Zlinek másik típusa ugyanakkor használható futárgépként is, ami fontos lehet többek között a katonai küldemények gyors célba juttatásához is – jegyzi meg a lap

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére