Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Érvénytelen félév: az SZFE kuratórium a kitart korábbi döntése mellett

888.hu

2020.11.28. 14:25

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fenntartó kuratóriuma legutóbbi döntésével megerősítette, hogy a továbbra is fennálló rendkívüli helyzetre tekintettel a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítésének feltételei az egyetemen nem állnak fenn.

A Színház- és Filmművészeti egyetem fenntartói közleménye hangsúlyozza, hogy az intézményben az oktatási tevékenység csak 2021. február 1. után folytatható.

A rendkívüli helyzettel érintett, 2020. őszi félév nem számít be a jogszabály szerinti határidőbe.

A kuratórium közleménye a kormány szerda éjszaka megjelent rendeletére hivatkozik. Ez úgy fogalmaz, hogy „közegészségügyi, közbiztonsági okból, természeti csapás vagy a tanév rendjét és a hallgatói jogok érvényesülését közvetlenül fenyegető, elháríthatatlan helyzet esetén a fenntartó – az Oktatási Hivatal tájékoztatása mellett – megállapíthatja, hogy a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítésének feltételei nem állnak fenn vagy nem biztosíthatóak, illetve azok nem ellenőrizhetőek általa”.

Az oktatási jogok biztosa még pénteken jogsértőnek minősítette a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának az oktatást felfüggesztő döntését. Aáry-Tamás Lajos jelentésében kezdeményezte, hogy a kuratórium „haladéktalanul vonja vissza a jogsértő, törvényes alapot nélkülöző döntését”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére