Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Esztergom és Székesfehérvár ingyenessé tette a parkolást, Karácsony szerint ez járványveszélyt okozna Pesten

888.hu

2020.03.20. 14:20

Amerikai és európai nagyvárosok után több magyar nagyvárosban is ingyenessé tették/tennék a parkolást.

Esztergom és Székesfehérvár vezetése már megtette ezt a lépést, mivel a járvány idején nem tartották jó ötletnek, hogy az autósokat a pénz bedobásával és a gombok nyomkodásával közvetlen fertőzésveszélynek tegyék ki.

De ami még fontosabb indok az ingyenesség mellett, hogy akinek van autója, az inkább azt használja, mint a járvány szempontjából sokkal kockázatosabb tömegközlekedést. Ezt segíti, ha a parkolásért egy ideig nem kell fizetniük a gépjárművezetőknek.

Nem így Budapesten. A ló bal oldalára esett főpolgármesteri vezetés nem lát veszélyt a parkolóautomaták és a készpénz használatában sem.

A Ripost megkérdezte a Főpolgármesteri Hivatalt az ügyben:

Budapesten egyelőre nem csökkent érdemben az autós forgalom, az otthonmaradók pedig értelemszerűen egész nap használnak parkolóhelyet otthonuk közelében. Így amennyiben ingyenes lenne a parkolás, káoszt okozna a városban, ez pedig növelné a járványveszélyt

válaszolta Karácsony kommunikációs igazgatója, Rényi Ádám.

Többek közt a bécsi példa sem ezt mutatja. Az osztrák fővárosban, ahol ingyenes a parkolás, nyoma sincs káosznak, sőt több híradás szerint könnyen találni szabad helyeket. Ott az emberek kevésbé veszik igénybe a zsúfolt tömegközlekedési eszközöket, ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt.

 

Esztergom és Székesfehérvár leállította a fizetős parkolást, Karácsony szerint Budapesten ez terjesztené(!) a járványt

Több európai és amerikai nagyvárosban – köztük Bécsben – az első intézkedések között tették ingyenessé a parkolást. Több magyar nagyvárosban, például Esztergomban és Székesfehérváron is azonnal intézkedett a polgármester a parkolás ingyenessé tételéről, hogy ezzel is segítsen a járvány megfékezésében. Az érv nyomós, akár a parkoló automatákba történő pénzbedobás is terjesztheti a kórt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére