Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Évi 95 kiló papírhulladékot termel egy magyar

Csordás Bettina

2018.12.22. 09:24

A magyarok évente fejenként mintegy 95 kilogramm papírhulladékot termelnek, amelynek felét a csomagolóanyagok - fõleg a vásárolt áruk borításai és a karácsonyi díszpapírok - teszik ki.

A meglepő tényt a Népszava közölte lapszámában, az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés adataira hivatkozva.

Kiemelték, hogy decemberben akár 10-15 százalékkal is nőhet az átlagos papírfogyasztás, míg az újrahasznosítási ráta alig éri el a 65 százalékot.

Ma, amikor naponta szembesülünk az éghajlatváltozás eredményeként bekövetkező természeti katasztrófákkal, amikor egymást érik a biodiverzitás csökkenéséről szóló hírek, nagyon fontos végiggondolni, hogy mit lehet tenni a természeti kincsek túlzott használata és az értelmetlen pazarlás ellen"

-  fogalmazott Antal Alexát, a Természetvédelmi Világalap (WWF) Magyarország kommunikációs vezetője.

Ünnepek idején nő a felhasznált, majd szinte azonnal eldobott csomagolóanyag mennyisége, tudatos választásokkal azonban karácsonykor is mérsékelhetik ökológiai lábnyomukat az emberek - emelte ki a Népszava.

Példaként említették, hogy régi kottákba, térképekbe, újságokba, képregényekbe, cipős dobozokba, továbbá nem használt terítőkbe, valamint ruhadarabokba vagy újrahasznosított papírba is lehet tenni az ajándékokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére