Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez a budapesti kórház több tízmilliárdos támogatást kap

Sümeghi Lóránt

2016.07.09. 12:58

Több tízmilliárdos felújítási és fejlesztési támogatást kaphat majd a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, azaz a Honvédkórház.

A Magyar Idők értesülései szerint a Honvédkórház a fővárosi szuperkórház-hálózat létrehozására elkülönített, 2017-es költségvetésben biztosított forrásból részesül majd. Továbbá a kórház a megújuló fővárosi kórházhálózat észak-pesti centrumaként fog szolgálni.

A betegellátásban jelenleg is rendkívüli tapasztalatokkal rendelkező intézmény vezetőjétől Szabó István vezérőrnagytól a Magyar Idők úgy értesült, hogy 

komoly erőfeszítéseket teszünk azért, hogy megfeleljünk a feltételeknek, hogy minél előbb elkezdődhessenek a szuperkórházzá alakítás fejlesztései."

A Honvédkórház profilja
  • Egy telephelyen mintegy 1200 aktív ágy egyesítését jelöli meg célként a fővárosi fejlesztésről szóló kormányhatározat,
  • az elavult épület lebontására és a helyére kerülő új épületszárny felépítésére vonatkozó műszaki tervek már a 2000-es évek vége óta készen is állnak,
  • az MH Egészségügyi Központnak jelenleg is van mentőhelikopter-leszállópályája,

  • továbbá az ország egyedüli intézményeként állandóan készenlétben tartott kapacitással bír a különleges jogrendi és katasztrófahelyzetekben esetleg előforduló tömeges sérülések ellátására is.
  • A kórház a lakossági betegellátás mellett a hadsereg alakulatainál szolgáló csapatorvosok szakmai irányítását is biztosítja.

 (Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére