Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezek voltak idén a legnépszerûbb szakok

Nagy Gábor

2017.03.30. 12:03

Az idén csaknem 106 ezer diák jelentkezett felsõoktatási intézményekbe. Ezt Palkovics László közölte egy budapesti sajtótájékoztatón.

Az államtitkár elmondta, a jelentkezők száma megfelel a korábbi évek adatainak, hiszen a 2014 óta 105 és 111 ezer fő között mozog a felvételizők száma.

Mindez annak fényében is érdekes, hogy a demográfiai adatok nem indokolják ezt a "stagnálást", az érettségizők száma például folyamatosan apad. : (

A 106 ezer jelentkező közül a legtöbben, mintegy 71 ezer diák alapképzésre adott be kérelmet, őket követi az osztatlan mesterképzés csaknem 12 ezer jelentkezővel. Állami ösztöndíjas képzésre több mint 91 ezren jelentkeztek.


Palkovics kitért a legnépszerűbb képzési területekre is, amelyek alapképzésben és osztatlan mesterképzésben is egyaránt a gazdaságtudományok voltak. Ezt követi a pedagógusképzés, a műszaki képzések, az orvos- és egészségtudomány, illetve az informatika.

A legnépszerűbb alapképzés a gazdálkodás és menedzsment volt, amelyet a mérnökinformatikus, az óvodapedagógus, az ápolás és betegápolás és a gépészmérnök szak követett.

A legtöbben az ELTE-re jelentkeztek, majd a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem következik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére