Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezúttal az amerikaiaknak mutattunk példát, hogyan kell védeni az üldözött keresztényeket

Sümeghi Lóránt

2018.06.26. 17:30

Amerikában mintának tekintik az üldözött keresztények magyar segítését - derült ki a Miniszterelnökség közleményébõl.

Mint olvasható, Washingtonban tárgyalt Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára. A június 19-24-i látogatás célja a hitük miatt üldözött keresztény közösségek érdekében és a vallásszabadság védelmében végzett magyar és amerikai kormányzati tevékenység összehangolása és a Hungary Helps humanitárius program tapasztalatainak átadása volt. 

A helyettes államtitkár az Egyesült Államok külügyminisztériumában bemutatta a magyar kormány közel-keleti és afrikai újjáépítési programjait, felajánlva azok tapasztalatait. A felek együttműködésről állapodtak meg a vallásszabadság védelmében. Ezt követően Magyarország meghívást kapott a témában hamarosan Washingtonban tartandó miniszteri konferenciára.

Azbej Tristan tárgyalt az Egyesült Államok nemzetközi segélyezési fejlesztési ügynöksége, a USAID vezetőivel is.

A több milliárd dollár keretű program vezetői elismeréssel nyilatkoztak a Hungary Helps programról, kiemelve, hogy

azt mintának tekintik a Mike Pence alelnök által bejelentett és a közeljövőben induló, üldözött keresztényeket támogató programjuk számára." 

Mindemellett a kopt keresztények védelmét célul kitűző Coptic Solidarity világszervezet csúcstalálkozóján, a Capitoliumban is méltatták a magyar kiállást. Az Egyiptomban és a diaszpórában élő kopt közösség vezetőin kívül French Hill és Chris Smith kongresszusi képviselők is Magyarország útmutató tevékenységét emelték ki. David Alton, az angliai Lordok Háza tagja szerint

a keresztény gyökerű világnak köszönetet kellene mondania Magyarországnak, nem pedig a Soros György szervezetei által az országról terjesztett rágalmakat visszhangoznia."

A helyettes államtitkár több jószolgálati szervezettel, valamint az Egyesült Államok Nemzetközi Vallásszabadságért Felelős Bizottságának biztosával is megbeszélést folytatott – olvasható.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére