Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyelmi a felfüggesztett gödi polgármester ellen

888.hu MN

2020.07.17. 19:05

A gödi önkormányzat képviselő-testülete július 17-i ülésén többségi szavazással fegyelmi eljárást indított Göd momentumos polgármestere ellen.

Mint a Magyar Nemzet megtudta, Balogh Csabát a fegyelmi eljárás idejére, harminc napra felfüggesztették állásából. A jegyző közlése szerint a határozat csak június 18-án lép érvénybe, így a pénteki testületi ülést még a polgármester vezethette le. A fegyelmi eljárást háromtagú bizottság vizsgálja, abba egy-egy tagot ad az önkormányzati testület három frakciója. A polgármesteri teendőket az első alpolgármester, Fülöp Zoltán (LMP) veszi át.

Az ügy érdekessége, hogy Balogh Csaba július 2-i Facebook-bejegyzése szerint visszavonta az alpolgármesterek megbízatását. Kifejtette, egy városnak azért van szüksége alpolgármesterekre, hogy azok segítsék a település fejlődését, az elvállalt feladatokat elvégezzék az ott lakók érdekeit képviselve, valamint a polgármesterrel közösen, együtt küzdjék le a várossal szemben álló akadályokat. A városvezető szerint Fülöp Zoltán LMP-s és Lőrincz László DK-s helyettesei ezt a feladatot nem látták el, sőt a város polgárainak érdekei ellen politizáltak. A polgármester kifejtette, hogy az alpolgármesterek ezután csak képviselői fizetésükre lesznek jogosultak, és nem terhelik majd őket a hivatali teendők. Csakhogy Balogh nem válthatja le az alpolgármestereket, nem vonhatja meg alpolgármesteri javadalmazásukat, mint ahogy ezúttal sem az történt, amit kiírt a közösségi oldalára. Jogi szakértők szerint a polgármester legfeljebb megkurtíthatja, esetleg teljes körűen megvonhatja az alpolgármesterek hatásköreit.

Ezt egyébként az a tény is bizonyítja, hogy a pénteki testületi ülésen Fülöp Zoltán és Lőrincz László továbbra is alpolgármesterként vett részt a munkában. Fülöp egyébként az egyik napirendi pont tárgyalásakor, miután Balogh vonakodott azt szavazásra feltenni, arról beszélt, hogy ez felveti a hivatali visszaélés gyanúját.

Jogi szakértőnk szerint Balogh Csabának még van jogorvoslati lehetősége a fegyelmi és a felfüggesztés ellen, például bíróságon támadhatja meg a határozatot, ám ez nem jogvesztő, azaz a felfüggesztés szombaton érvénybe lép.

Emlékezetes, hogy június 29-én formailag is megszűnt a városban az ellenzéki összefogás, miután a képviselő-testület négy ellenzéki párti tagja bejelentette, új, önálló frakciót alakítanak. A négy képviselő szerint Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere felrúgta az ellenzéki megállapodást és becsapta a gödi embereket. Áprilisban már nyilvánvaló volt, hogy alig öt hónap alatt tovatűnt az ellenzéki egység Göd városában, miután két alpolgármester, valamint két képviselő feljelentette az ellenzéki pártvezéreknél a korábban még általuk is támogatott Balogh Csaba polgármestert. A feljelentésben arra hivatkoznak, hogy szerintük Balogh emberileg és szakmailag alkalmatlan posztja betöltésére.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére