Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fél nap alatt több mint százötven migráns jött Szerbia felõl

Vincze Viktor Attila

2016.12.26. 17:18

Csak december 26-án, hétfõn a nap elsõ felében 154 illegális bevándorló próbált meg az ország területére bejutni a magyar-szerb határon az Országos Rendõr-fõkapitányság kommunikációs szolgálata szerint. Ez a szám jóval magasabb az utóbbi idõszakban megszokottá vált illegális határátlépési számadatnál. Egyenlõre nincs magyarázat arra, hogy mitõl nõtt meg ilyen jelentõsen a határsértõk száma a határszakaszon.

A rendőrség honlapján is olvasható közlemény szerint a rendőrök és katonák a hétfő délelőtti órákban 71 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan belépjen Magyarországra, 83 embert pedig feltartóztattak és átkísértek az ideiglenes biztonsági határzáron.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója korábban, mikor a migrációs nyomás a hétfőinél jóval alacsonyabb volt azt mondta, hogy az illegális határátlépésekben tapasztalható lassuló intenzitás a balkáni útvonal lezárásának, az unió és Törökország közötti megállapodásnak, valamint a nemzetállamok olyan védekezésének is köszönhető, mint amilyen a Magyarország által is bevezetett szigorú határőrizet.

Magyarországra július 5-ig 17 800 illegális bevándorló érkezett, azóta 9700 fő belépését akadályozták meg a magyar határőrizetet ellátó egyenruhás katonák és rendőrök. Idén eddig 427-en kaptak oltalmat Magyarországon a menekült státusztért folyamodók közül, 4360 esetben pedig elutasító döntés született. Többségében afgánok, szírek, pakisztániak irakiak és irániak nyújtottak be menekültügyi kérelmet.

A 2016. július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a migránsokat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül feltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé.

Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében pedig idegenrendészeti eljárás indul. A hétfőn tapasztalt migrációs nyomás minden jel szerint kapcsolatban van azzal, hogy Szerbiában tömegesen fogták el az embercsempészek által szállított illegális bevándorlókat. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére