Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Feljelentést tettek Márki-Zay Péter kampányának finanszírozása miatt

Bertha László

2018.04.19. 13:30

Bûnpártolás és pénzmosás gyanúja miatt feljelentést tett Márki-Zay Péter kampányának finanszírozása ügyében Szabó Bálint Hódmezõvásárhelyen.

A K'Art cégcsoport károsultjainak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján azt kérte a város „független” polgármesterétől, hozza nyilvánosságra kampányszámlájának kivonatát.

Szabó Bálint legutóbb 72 órás határidőt adott Hódmezővásárhely polgármesterének, hogy ezt megtegye, ez azonban a mai napig nem történt meg, pedig már 168 óra telt el – írja a délmagyar.hu.

Szabó Bálint közölte, a politikusnak tisztáznia kell, kapott-e támogatást a K'Art cégcsoport bármely tagjától vagy tulajdonosától. Az ügyvezető szerint

erős a gyanú, hogy a kisvállalkozóktól ellopott százmilliók egy része Márki-Zay Péter kampányához vándorolt.”

A jogász azt mondta, mivel felmerül tiltott kampányfinanszírozás gyanúja is, a rendőrség mellett az Állami Számvevőszék vizsgálatát is kéri.

Szabó Bálint a hódmezővásárhelyi közgyűlés tagjaihoz is kérést intézett annak érdekében, hogy elkezdje az érdemi munkát a K'Art-ügy kivizsgálására létrehozott bizottság. A testületet előző ülésén a közgyűlés hozta létre, a bizottság ülését azonban az erre jogosult polgármester nem hívta össze – tudatta az ügyvezető.

A K'Artról Szabó Bálint korábban azt mondta, az építőipari cég 60 alvállalkozójának mintegy 800 millió forinttal maradt adósa – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére