Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fidesz: igazságos az oktatással történő kártérítés

MTI

2020.01.18. 16:29

A kormánypártok oktatással és képzéssel kárpótolnák a roma családokat. Hollik István azt javasolja a roma családoknak, hogy válasszák inkább ezt, és kéri a Soros-szervezeteket, hogy amennyiben valóban fontos nekik a roma gyerekek ügye, ne akadályozzák ennek a javaslatnak a megvalósítását.

Hollik István aláhúzta, a baloldal idején valóban volt szegregáció a gyöngyöspatai iskolában, a „cigány gyerekek ezért valóban szenvedtek hátrányt abban az időszakban”.

A helyzet rendezése azonban úgy igazságos, ha a cigány gyermekeket kárpótolják, éppen ezért az ő felzárkózásukat kell segíteni, méghozzá oktatással, képzéssel, fejlesztéssel és nyelvoktatással

– fejtette ki.

Pénz helyett a tanulás lehetőségével biztosítaná a jóvátételt a kormány azoknak a gyöngyöspatai roma családoknak, akiknek szegregáció miatt korábban kártérítést ítélt meg a bíróság. Az érintett gyerekek többek közt informatikai, nyelvi vagy akár életvezetési kurzusokra is beiratkozhatnának ingyenesen.

„Arra kérjük a Soros-szervezeteket – akik első helyen felelősek azért, hogy ez az egész helyzet előállt –, hogy ha valóban fontos nekik a cigány gyermekek ügye, akkor most tegyék félre a politikát és a pénzügyi céljaikat, és ne akadályozzák ennek a jó javaslatnak a megvalósítását és elfogadását” – mondta Hollik István.

A kormánypárti politikus arra biztatta a helyi roma családokat, hogy fogadják el a kormány javaslatát és a pénz helyett válasszák gyermekeik oktatását és fejlesztését.

„Ez a legjobb megoldás mindenki számára” – tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére