Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fideszes győzelem az I. kerületben

888.hu

2022.09.11. 20:40

Fazekas Csilla győzelmével újra jobboldali többség uralkodik Budaváron – írja a Magyar Nemzet.

 

Több mint, 50%! ❤️ Győztünk!” – közölte a hírt a Fidesz-KDNP jelölte Facebook-oldalán.

 

 

Visszavette a jobboldal a budai Várnegyedet: Fazekas Csilla nyerte az időközi önkormányzati választást Budapest I. kerületében, Budavár 5. számú választókerületében az ellenzék jelöltjével, a momentumos Korsós Borbálával szemben tegnap este: ezzel újra jobboldali többség alakult ki a budai Várnegyedben.

 

Extra magas részvétel mellett, a szavazatok több mint 50%-ával győztünk!”

 

– osztotta meg a hírt közösségi oldalán Böröcz László, a kerület fideszes önkormányzati képviselője.

 

 

A baloldali polgármester, V. Naszályi Márta és az őt támogató helyi politikusok 8-7 arányban kisebbségbe kerültek a helyi képviselő-testületben.

 

Ma dől el, hogy a Fidesz átveszi-e a hatalmat Budaváron, vagy a demokratikus ellenzéki pártok szövetsége fejlesztheti tovább a kerületet.”

 

– írta korábban V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere Facbook-oldalán a budavári időközi önkormányzati választás napján, Korsós Borbála megszavazására buzdítva. Fazekas Csilla győzelmével azonban nem sikerült elérni a baloldali többséget a helyi képviselő-testületben. Budapest I. kerületében Gelencsér Ferenc lemondása miatt tartottak időközi választást, ugyanis a politikus a Gyurcsány-listáról bejutott a parlamentbe április 3-án.

Új településvezetőt és képviselőket választottak a Veszprém megyei Borszörcsökön is a képviselő-testület feloszlása miatt: a polgármesteri posztért két független és egy Fidesz-KDNP színeiben induló jelöltre lehetett voksolni. Polgármestert választottak a Tolna megyei Faddon is: itt azért tartották meg az időközi választást nyolc független jelölt indulásával, mert a települést 2006 óta vezető polgármester májusban lemondott. A Békés megyei Medgyesbodzáson szintén polgármestert választottak a korábbi településvezető halála miatt. A dél-békési településen két független jelölt indul a választáson.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére