Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Több mint félmillió adag Sinopharm-vakcina érkezik kedden Magyarországra

888

2021.02.15. 13:33

Kedden 550 ezer adag kínai Sinopharm-vakcina érkezik Magyarországra, ez a mennyiség 275 ezer ember beoltására elegendő – ismertette az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

Müller Cecília elmondta, hogy ezen a héten további 50 ezer ember oltására alkalmas orosz fejlesztésű Szputnyik V, valamint 102 960 adag Pfizer-oltóanyagot várnak, utóbbit 51 480 ember kaphatja meg.

Nagyon fontos mindannyiunk számára a hatásosság és a biztonságosság, ezt a két fő szempontot követjük minden újabb vakcina bevezetésekor”

– hangsúlyozta.

A kínai vakcináról szólva a tiszti főorvos közölte: ez a védőoltás egy régi, bevált és ismert technológia, tartalmazza a teljes vírust elölt, inaktivált formában, így betegséget nem tud okozni, ugyanakkor kiváltja a teljes immunreakciót.

Ezen a héten is a regisztrált idősek és a 60 év alatti krónikus betegek oltása folytatódik – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője.

György István elmondta: a héten négy vakcinával oltanak, a Pfizeréval, a Szputnyikkal, az Astra-Zenecáéval, a Modernáéval, és várják a kínai Sinopharm-vakcinát is.

A regisztrált legidősebbek a Pfizer- és a Szputnyik vakcinát a kórházi oltópontokon kapják meg; a kedden érkező Pfizer-szállítmányból 40 ezer adagot adnak erre a célra. A kijelölt háziorvosi praxisok 8-8 embert szervezhetnek a kórházi oltópontokra, ezzel 40 ezer idős ember oltására lesz lehetőség.

Ismertette: a felhasználásra engedélyezett 20 ezer adag orosz oltóanyagot már nemcsak a budapesti, hanem a vidéki kórházi oltópontokra is kiszállítják. Erre az oltásra a háziorvosok négy-négy 60 év feletti, krónikus betegséggel nem küzdő idős embert választhatnak ki.

Nagyfokú emelkedés látható a védelmi intézkedésekkel kapcsolatos hétvégi rendőri intézkedések számában – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert alezredes tájékoztatása szerint a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt a hétvégén 377 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök.

Közülük 303 ember ellen azért volt szükség a fellépésre, mert tízezer lakosúnál nagyobb településen nem tartották be a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Szabálytalan maszkviselés miatt tömegközlekedési eszközökön és azok várakozóhelyein öt, üzletekben, bevásárlóközpontok területén 69 ember ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén – tette hozzá.

Az alezredes közölte azt is: a kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok megsértése miatt a hétvégén 1511 intézkedés történt, ebből 15 amiatt, hogy kutyasétáltatók több mint 500 méterre távolodtak el a lakóhelyüktől. A kijárási korlátozások életbelépése óta 38 344 ember sértette meg a szabályokat – mondta Kiss Róbert.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére