Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fontos információk az év utolsó napjára!

888.hu - MTI

2019.12.31. 12:18

Ma lehet utoljára a régi tízezressel fizetni, de a boltba könnyebb lesz akár este is elbuszozni.

A régi tízezer forintosokkal kedden lehet utoljára fizetni, 2020-tól csak az új bankjegyek maradnak forgalomban – írja az MTI.

A régi típusú tízezresek január 1-től a bank- és postafiókban három évig, a Magyar Nemzeti Bankban (MNB) húsz évig díjmentesen válthatók be azonos címletű fizetőeszközre. A jegybank december eleji összesítése szerint a régi bankjegyek túlnyomórészt már kiszorultak a forgalomból, a forgalom 95 százalékban a megújított tízezresek tették ki.

A régi tízezer forintosok kivonásával befejeződik a bankjegyek megújítási programja. Az MNB készpénzlogisztikai igazgatóságának korábbi közlése szerint az elmúlt 5 évben 900 millió megújított bankjegyet gyártottak le, és 350 millió régi bankjegyet vontak be. A többletkibocsátás költségét 4-5 milliárd forintra becsülték.

Jó hír viszont, hogy szilveszterkor egész éjjel közlekedni fog az összes HÉV és metró, valamint néhány frekventált buszjárat, még az éjszakai buszok sűrűbben közlekednek.

Egész szilveszter éjjel lehet utazni a 2-es, a 3-as és a 4-es metróval, a HÉV-ekkel, valamint az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busszal Budapesten, az éjszakai járatok pedig a szokásosnál lényegesen sűrűbben közlekednek.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a 3-as metró az ünnepek idején, január 5-ig minden nap – hétvégén is – Újpest-központ és a Nagyvárad tér között jár.

Mindemellett továbbra is – január 2-ig – ingyenesen lehet parkolni a fővárosban.

A Volánbusz Zrt. az MTI-vel azt közölte, hogy 31-én a tanítási szüneti, január 1-jén a munkaszüneti menetrend lesz érvényben. Szilveszter éjszaka és újév hajnalán egyes járatok nem indulnak vagy korlátozásokkal közlekednek, egyes településeken a helyi járatok eltérhetnek ettől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére