Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Frissítés: Tizenhatan haltak meg a kiégett magyar buszban Olaszországban

Pörge Béla

2017.01.21. 10:48

Reggel már beszámoltunk a szörnyû hírrõl, íme a legfrissebb adatok a balesettel kapcsolatban.

Péntek éjjel tragikus balesetet szenvedett egy magyar autóbusz az olaszországi A4-es autópályán. A busz Franciaországból, egy sítáborból tartott Magyarország felé, amikor eddig tisztázatlan körülmények között egy oszlopnak hajtott majd kigyulladt.

A buszon hivatalosan 54-en utaztak, illetve két sofőr tartózkodott rajta, azonban a túlélők leírása szerint többen, nagyjából 58-60-an voltak. Ezért nem lehet tudni még biztosan, hogy valóban tizenhatan haltak-e meg.

Az eddig adatok szerint 16 halottja és 39 sérültje van a balesetnek. Az egyik halott a francia sofőr.

Az olasz rendőrség parancsnoka, Geralomo Lacquaniti elmondta, hogy a halálos áldozatok mindegyike azok közül került ki, akik nem tudták időben elhagyni az ütközés után kigyulladt járművet.

A sérültek közül akiket lehet, kiengednek már a hétvégén. Vannak, akik nem sérültek meg, őket egy hotelbe vitték.

A 39 sérült közül tízen súlyosan, ketten nagyon súlyosan sérültek, egy embert pedig mesterséges kómában tartanak.

A sérültek listája már teljes, így az érdeklődő szülők tájékoztatást kaphatnak a 0039/339-62-19-517 telefonszámon

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján elmondta: a baleset éjfél után néhány perccel történt, Velence és Verona között az A4-es autópályán. A sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött, hosszan csúszott a szalagkorlát mellett, majd egy felüljáró pillérének ütközött. Az autóbusz első felében tűz ütött ki, amely gyorsan elterjedt a buszon.

A magyar kormány nevében részvétünket fejezzük ki minden érintettnek. Gyerekekről van szó, ez a legnehezebb, ilyenkor mindenki a sajátjaira gondol. Amit lehet és amit megtehet, azt a magyar kormány megteszi annak érdekében, hogy a családok fájdalmán segíteni tudjon, a kormányzat a hazajuttatás és a szülők kimenetelének minden költségét állja. Az ország együtt érez azokkal, akiknek most telefonálniuk kell, és akik most Olaszország felé tartanak. Sok erőt kívánunk nekik"

— mondta a külügyminiszter.

UPDATE: Egy közelben élő olvasónk jelezte, hogy szállást tudnak felajánlani a hozzátartozóknak, San Bonifacióhoz közel. Salusinszky András, a Studio Italia igazgatója a 06705908520-as telefonszámon érhető el.

A buszon a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjai utaztak.

(Híradó)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére