Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gond van Gyurcsány vagyonnyilatkozatával

888.hu

2020.02.05. 09:25

Több mint egymilliárd forint útja tisztázatlan.

Gyurcsány Ferenc nagyjából havi 23 millió forintot költhetett el az elmúlt négy évben – a Világgazdaság a DK pártelnökének elmúlt négy évben leadott vagyonnyilatkozataiból következtetett erre.

Gyurcsány vagyona 1,1 milliárd forinttal csökkent; bár az értékpapírban lévő pénze alig 90 millió forinttal gyarapodott 2016 és a 2019 között, az Altus Portfóliókezelő Kft.-től összesen több mint 1,9 milliárd forint osztalékot vett fel négy év alatt. Gyurcsány vagyonnyilatkozataiból kiderül, hogy 2016-ban csaknem 1,2 milliárd forintos osztalékot kapott cégétől. A Világgazdaság szerint Gyurcsány a következő években további 220–290 millió forintos osztalékokat vett fel.

Az első nagy értékű osztalékkifizetés után a vagyonnyilatkozatában meg is jelent egy valamivel több mint 641 millió forint értékű értékpapír-állomány, vagyis ekkora összeget részvényekbe vagy egyéb értékpapírokba helyezhetett el. Ha utánaszámolunk, ez azt jelenti: már ebben az évben hiányzik több mint félmilliárd forint a vagyonnyilatkozatból. A helyzet pedig fokozódott:

Gyurcsány az egyéb vagyonának gyarapodásáról az évek során sem számolt be.

Volt egy 61 milliós lakáshitele, ami a bankhiteleknél szokásos tempóban csökkent a tavalyi 56,5 millió forintra. A VG értesülései szerint az elmúlt évről szóló beszámolójába bekerült egy ingatlanvásárlás, de ezzel kapcsolatban is csak egy 225 millió forintos foglaló. Ráadásul ennek ellenértékét sem a saját vagyonából fizette, hanem 150 millió forint értékben értékpapírjaira kapott kölcsönt. Vagyis e foglalóra is mindössze 75 millió forintot fordított a meglévő vagyonából. A VG kiszámolta, mit is jelent ez pontosan:

Nagyjából 1,1 milliárd forint útja abszolút tisztázatlan.

Kivéve persze akkor, ha Gyurcsány elég nagy lábon élt ahhoz az elmúlt négy évben, hogy havi átlagban kicsit több mint 23 millió forintot költsön.

Vajon melyik lehet a valószínűbb? A rejtély talán soha nem oldódik meg, de ami biztos: ha Gyurcsányról és pénzről van szó, mindig van mit magyarázkodni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére